IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова вътрешна информация разкри почти всичко за iPhone 12

Китайски информатор твърди, че Apple ще представи във вторник и бюджетен HomePod Mini

11:36 | 12.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Концепт на телефона. <em>Снимка: EverythingApplePro</em></p>

Концепт на телефона. Снимка: EverythingApplePro

Американският технологичен концерн Apple ще представи новото поколение iPhone във вторник по време на виртуално събитие, но до момента се натрупаха множество слухове и спекулации за телефоните, които ще видим. В последните часове обаче огромен теч на информация разкри почти всички подробности благодарение на разполагащия с вътрешна информация китайски блогър в Weibo Канг, който има добра репутация в това отношение.


Започвайки с устройствата, които ще дебютират във вторник, Канг твърди, че Apple ще представи четири нови iPhone и HomePod Mini, който ще се захранва от чип S5 и ще е с размер само 3,3 инча. Очаква се цената му да е 99 долара и, ако това се окаже вярно, Apple ще застраши сериозно доминацията на Amazon Echo на пазара.


Преминавайки към това, което потребителите очакват най-много – iPhone 12, инсайдерът дава подробности за цветове, памет и цени. 




iPhone 12 Mini ще е с 5,4-инчов дисплей и 64/128/256 GB памет в черно, бяло, червено, синьо и зелено, а цената му ще започва от 699 долара.

iPhone 12 ще е със същата конфигурация на паметта, но с 6,1-инчов дисплей, ще дебютира в същите разцветки с начална цена 799 долара.

В поредицата следва iPhone 12 Pro със 128/256/ 512 GB памет, 6.1-инчов дисплей в златисто, сребърно, графитено и синьо, чиято начална цена ще е 999 долара.


iPhone 12 Pro Max пък се очаква да има 128/256/512 GB памет, 6.7-инчов дисплей, златист, сребрист, графитен и син цвят и цена от 1099 долара.


Според допълнителната информация екраните на моделите от серия iPhone 12 ще използват технологията Super Retina XDR и ще имат защитен слой от керамичен субстрат. Те ще поддържат 15 W безжично зареждане и ще могат да записват Dolby Vision клипове. 

По отношение на харудера на камерата Apple е актуализирала функцията Smart HDR, както и производителността на нощния режим, а нейната технология Deep Fusion също може да се похвали с надстройка. iPhone 12 и iPhone 12 Mini ще разполагат с двойна камера, а iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max – с тройна и сензор LiDAR.

Широкоъгълната камера ще е с f/1.6 бленда. Оптичното увеличение на iPhone 12 pro обаче ще е ограничено до 4х, докато телефото камерата на iPhone 12 Pro Max ще предложи петкратно оптично увеличение.

В кутиите на смартфоните няма да присъстват адаптер за зареждане и слушалки.


Що се отнася до наличността, предварителните поръчки за iPhone 12 и iPhone 12 Pro ще стартират през третата седмица на октомври, като двата модела ще бъдат пуснати в продажба седмица след това. 

Предварителните поръчки за iPhone 12 Mini и iPhone 12 Pro Max ще започнат следващия месец, а наличности на пазара ще има през четвъртата седмица на ноември.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още