IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo увеличава производството на конзолата Switch с още 20%

Новата цел за фискалната година на компанията е 30 млн. бройки

10:33 | 09.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Nintendo е помолила своите поддоставчици отново да увеличат производството на нейната конзола Switch. Така целта на компанията е да достигне 30 млн. произведени бройки за фискалната година, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса.

Японският разработчик на игри се бори да задържи търсенето на Switch през по-голямата част от тази година, подкрепена от успеха на играта Animal Crossing: New Horizons и от коронавирусната пандемия, която повиши интереса към игрите като цяло.

В началото на август компанията е увеличила поръчките до 25 млн. бройки, но това се е оказало недостатъчно и сега заводите на поддоставчиците засилват работата си, твърдят източниците, пожелали да останат анонимни, защото таргетите не са публична информация. Акциите на Nintendo преодоляха спада в сряда и след новините повишиха стойността си с 2,3%.

Производството на Switch срещна трудности във връзка с блокадите заради коронавируса в Китай по-рано тази година, но тези проблеми по-късно бяха отстранени, а веригата на доставките на Nintendo вече работи изцяло. И все пак скокът, който компанията наблюдава в търсенето благодарение на Animal Crossing, е необичаен. Както играта, така и конзолата запазват набраната инерция на продажбите шест месеца след премиерата на Animal Crossing.

Пускането на по-достъпната Switch Lite в края на 2019 г. помогна за разширяването на потенциалната аудитория на конзолата, а Nintendo се подготвя да пусне подобрен модел на Switch, както и нови игри през 2021 г., писа Bloomberg News по-рано. Няколко външни разработчици на игри, пожелали да останат анонимни, твърдят, че Nintendo ги е призовала да направят игрите си, така че да са подходящи за 4K, което предполага, че се задават подобрения в резолюцията.

Говорител на Nintendo е отказал да коментира въпроса.

Базираната в Киото компания отчете значително подобрение в резулатите за тримесечието, което завърши през юни, най-вече заради Animal Crossing и ускорения преход към дигитални покупки на игри.

По-късно тази година Switch ще трябва да се изправи срещу предстоящите нови конзоли на Sony и Microsoft. PlayStation 5 и Xbox Series X и S ще излязат през есента, но анализаторите не са убедени, че това ще е достатъчно, за да забави Switch.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още