IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo Switch е най-продаваната конзола през август

Японският гигант успява да отговори на търсенето

16:47 | 15.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Японската технологична компания Nintendo отново се радва на най-продаваната конзола за миналия месец, сочи проучване на The NPD Group. Хибридната конзола Switch успява да продаде повече бройки от Xbox One и PlayStation 4, пише VentureBeat.

Тя се представи по-добре от конкурентите си през последните месеци, отчасти благодарение на факта, че Nintendo успя да отговори на търсенето чрез доставките.

Switch дебютира на пазара през март на цена от 300 долара.

„Nintendo Switch беше най-продаваната хардуерна платформа през август“, коментира анализаторът на NPD Мат Пискатела. „Nintendo Switch е най-продаваната платформа в четири от шестте месеца след пускането ѝ през март 2017 г.“.

В моментите, в които Switch не е била на върха, Sony се е изкачвала до първото място.

„PlayStation 4 на Sony беше най-продавана през май и юни“, коментира Пискатела. „PlayStation 4 продължава да бъде най-продаваната хардуерна платформа от началото на годината досега“.

Но въпреки че Switch и PlayStation 4 се представят добре, като цяло приходите от хардуерните продажби се свиват с 6% на годишна база до 168 млн. долара. Това се дължи на факта, че Xbox One и по-стари системи като Xbox 360 и PlayStation 3 дърпат надолу продажбите спрямо август миналата година.

Продажбите на Xbox One се забавят, защото Microsoft се подготвя за пускането на обновената Xbox One X система на 7 ноември, така че потребителите вероятно изчакват докато тя се появи на пазара. Въпреки това случващото се няма значително влияние върху общите потребителски разходи за хардуер тази година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още