IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo планира да отвори физически магазин в Токио

Той може да помогне за повишаване на привлекателността на Switch

17:04 | 01.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Nintendo Co. отваря втория си основен официален магазин, този път на домашна територия, като се стреми да разшири привлекателността на своя хардуер и софтуер, предава Bloomberg.

Наречен Nintendo Tokyo, магазинът ще отвори врати тази есен в района на Шибуя. В допълнение към конзолата Switch, игри и други продукти това ще бъде пространство „за провеждане на събития и предлагане на възможности за игри“, се казва в изявление на базираната в Киото компания в петък. Първият магазин на Nintendo отвори врати като магазин за Pokemon през 2005 г. в Нюйоркския Rockefeller Center и оттогава се ребрандира.

Nintendo също така планира да открие атракциони в тематичните паркове Universal в Осака, Орландо и Холивуд. Освен това компанията възнамерява да участва в по-големи турнири по е-спорт, където геймърите се събират и се състезават.

Повече магазини на Nintendo биха могли да помогнат за повишаване на привлекателността на Switch, който изпитва трудности да привлече по-широк кръг потребители. В четвъртък Nintendo намали прогнозите си за доставките за конзолата, която може да се използва у дома или в движение.

Магазините на Apple Inc. например са добре известни със своя дизайн и доходност, а Sony Corp. и Microsoft Corp. също имат присъствие чрез физически магазини за търговия на дребно от години, за да показват своите продукти и да продават хардуер.

Магазинът на Nintendo в Япония ще има собствен етаж в нов универсален магазин, който ще бъде възстановен на премиум място в Шибуя, район на Токио, оживен от многото тийнейджъри, пътуващи и търговци на дребно.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още