IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли Huawei да се опълчи на Qualcomm и Nvidia?

Нарастващите опасения за сигурността на оборудването на Huawei обаче натежават над операциите на компанията в чужбина

16:14 | 11.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Huawei Technologies изпревари Apple в сферата на смартфоните. Сега иска да изпревари някои от най-големите технологични прозводители на чипове, предава Bloomberg.

Най-големият китайски производител на телекомуникационно оборудване и на мобилни телефони представи своите най-нови чипове от серията Ascend и твърди, че може да се справи с предложенията на Qualcomm и Nvidia.

Освен това Huawei представи облачни услуги и центрове за данни за автономни коли. С този ход компанията навлиза все по-сериозно в територията на играчи като Amazon, Microsoft и китайската Alibaba Group Holding.

Усилията в сферата на изкуствения интелект и облака бележат усилията на Huawei да изгради китайска технологична империя, която може да се конкурира със световните топ играчи – нещо, което предизвика напрежение в САЩ.

Амбициите на компанията идват в момент, в който Вашингтон води търговска война с най-близкия си икономически конкурент. Нарастващите опасения за сигурността на оборудването на Huawei и предполагаемите ѝ връзки с Пекин също оказват натиск върху операциите на компанията в чужбина. В отговор фирмата заяви, че е частно управлявана корпорация, която иска да работи с глобални партньори.

"Стратегията на Huawei в изкуствения интелект е изградена върху продължаващите инвестиции в основни технологии и обучения на таланти“, заяви председателят Ерик Сю на конференцията Huawei Connect в Шанхай. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:44 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още