IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft пуска новата си конзола на 7 ноември

Устройството ще е най-малката и най-мощната конзола, създавана досега, твърди компанията

09:38 | 12.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Microsoft обяви, че на 7 ноември ще пусне в целия свят това, което нарича "най-малката и най-мощна видео конзола, създавана някога" – Xbox One X, предава Bloomberg.

Устройството, което ще се предлага на цена от 499 долара, е проектирано да работи с новото поколение 4K телевизори, които предлагат по-добро качество на картината, както и с игри, които са с по-реалистични сцени.

Microsoft обяви новината в неделя на събитие в Лос Анджелис преди старта на Electronic Entertainment Expo тази седмица. Новата конзола ще бъде съвместима с по-старите игри и аксесоари за Xbox, допълни компанията.

Microsoft и нейният конкурент Sony се опитват да обновят своите устройства за видео игри по-често, за да сложат край на тенденцията за обновления веднъж на всеки седем години. Това е темпът, с който традиционно те пускат новото поколение конзоли.

Най-новата джаджа на Microsoft е насочена към високия клас играчи, които искат най-добрите функции и представяне и притежават телевизори с много по-добра графика.

"Те се опитват да привлекат хора, които искат да могат да използват по-напредналите функции на телевизорите, в които са инвестирали“, твърди Браян Блау, анализатор на Gartner.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още