IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft пуска нов таблет Surface Pro 7+ for Business

Той е насочен към хората, които работят и учат от домовете си

17:54 | 11.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Microsoft</em></p>

Снимка: Microsoft

Microsoft представи Surface Pro 7+ for Business – нова версия на своя конвертируем таблет от 2019 г., насочен към работещи и учащи, пише CNBC.

Обявеното днес устройство пристига с нови процесор от Intel и клетъчна свързаност, което означава, че можете да бъдете онлайн, дори и когато нямате безжичен интернет. Базовият модел струва 899 долара, а LTE версията започва от 1149 долара.

Ръстът на приходите от Surface се ускори през второто и третото тримесечие, след като повече хора се насочиха към покупката на персонални компютри, за да продължат да учат и работят от домовете си. И все пак влиянието на Microsoft на пазара на такъв тип хардуер остава по-малък от този на играчи като Apple, Dell, HP и Lenovo.

Пускането на новия модел показва, че Microsoft експериментира повече със серията Surface, използвайки за първи път знака „+”, за да отличи продукта, както направи Apple по-рано.

Surface концепцията се роди още през 2012 г., когато главен изпълнителен директор още беше Стив Балмър. Сатя Надела замени Балмър на позицията през 2014 г., а с времето намали фокуса върху потребителите, като излезе от пазари като електронните книги и музикалния стрийминг. Сега има модел Surface, който е подходящ за бизнес потребителите.

Обичайно всяка есен Microsoft пуска нов Surface Pro, но през 2020 г., след като коронавирусната пандемия засегна веригите на доставки на устройства като iPhone 12 и Xbox Series X на Microsoft, есента дойде и си отиде, без да видим нов Surface Pro 8. Говорител на Microsoft е отказал да коментира плановете на компанията.

Surface Pro 7+ for Business изглежда почти по същия начин като останалите Surface Pro устройства от последните години. Това е умишлено.

Собствениците на Surface Pro са казали на компанията, че промените в дизайна, като например преместването на микрофона, могат да усложнят нещата за тях, коментира Робин Сийлър, който е корпоративен вицепрезидент на Microsoft.

Устройството предлага 1 терабайт вградена памет, както и 32 GB RAM памет – толкова, колкото има и в премиум модела Surface Book 3.

Microsoft твърди, че батерията издържа до 15 часа, или колкото тази на Surface Pro X, който работи с чип, базиран на технологията на Arm. Стандартният Surface Pro 7 има до 10,5 часа живот на батерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още