IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft отлага пускането на компютъра с двоен екран Surface Neo?

Коронавирусът успя да обърка част от плановете на компанията

13:19 | 09.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Телефонът Surface Duo и лаптопът Surface Neo.&nbsp;<em>Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg</em></p>

Телефонът Surface Duo и лаптопът Surface Neo. Снимка: Mark Kauzlarich/Bloomberg

Американската технологична компания Microsoft няма да пусне новия си персонален компютър с двоен екран Surface Neo навреме за празницитe, както първоначално планираше, твърди източник на CNBC, запознат с въпроса.

Част от плановете на компанията за 2020 г. се промениха, след разрастването на пандемията на коронавируса по света. В допълнение към оттеглянето на част от финансовата си прогноза, Microsoft отмени събития и остави част от незадължителните ъпдейти за Windows, които не са свързани със сигурността, на изчакване.

Междувременно нейното приложение за комуникация Teams се радва на все по-голяма популярност.

Microsoft разширява портфолиото си от хардуерни предложения с марката Surface от 2012 г. През октомври миналата година тя представи Neo заедно със Surface Duo - телефон с двоен екран и Android. Продуктите Surface представляват 4,5% от общите приходи на Microsoft за фискалната ѝ 2019 г.

Surface Neo ползва Windows 10X – специална версия на Windows 10, която поддържа приложения на повече от един екран. Microsoft е сложила на пауза разработката на Windows 10X и се фокусира върху това да работи добре на един екран, твърди източник, запознат с въпроса.

Междувременно TechCrunch написа, че компанията е пуснала бета версия на нова възможност за достъп до новини, която всеки с Windows 10 вече може да тества. Името ѝ е Microsoft News Bar и събира новини от 4500 медии в рамките на мрежата Microsoft News, а след това ги представя в отделно поле на екрана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още