IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft е спряла производството на конзолите Xbox One

Компанията е съсредоточила усилията си в по-новите си модели

17:16 | 13.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Американската технологична компания Microsoft е спряла да произвежда всички конзоли от серията Xbox One, за да се фокусира върху следващото си поколение конзоли, пише The Verge, позовавайки се на Синди Уокър, старши директор на гейминг подразделението на гиганта.

Според нея Microsoft е спряла производството на Xbox One X и Xbox One S преди премиерата на Xbox Series X през 2020 г.

„За да се фокусираме върху производството на Xbox Series X/S, спряхме производството на всички конзоли Xbox One до края на 2020 г.“, казва Уокър.

Софтуерният гигант пусна два модела към своята Xbox Series X през ноември 2020 г. Това се случи седем години след пазарния дебют на предишната версия. А целта на новите устройства беше да се възползват от предизвикания от пандемията бум на потребителските разходи за игри.

Въпреки това няколко индустрии по света се борят с безпрецедентен недостиг на микрочипове, което води до забавяне на доставките на някои продукти.

През ноември бизнес ежедневникът Nikkei писа, че Nintendo ще произведе с 20% по-малко конзоли Switch от планираното именно заради проблемите с доставките.

Междувременно Bloomberg писа, че Sony е планирала да спре производството на PlayStation 4 до края на 2021 г., но в крайна сметка компанията ще произведе около милион бройки от нея през настоящата година. От Sony са потвърдили, че производството на PS4 продължава.

Както Microsoft, така и Sony срещат проблеми с това да отговорят на търсенето на Xbox Series X и PlayStation 5.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още