IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG представи новия си флагман с по-добра камера и функции за гласово активиране

Със смартфона компанията се надява да си върне пазарния дял, изгубен в ръцете на конкуренти

11:50 | 31.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: lgnewsroom.com</em></p>

Снимка: lgnewsroom.com

Южнокорейската компания LG Electronics представи в четвъртък по-тънка версия на най-добрия си телефон, с нова по-добра камера и функции за гласово активиране, предназначени за активните потребители на видеа. Със смартфона компанията се надява да си върне пазарния дял, изгубен в ръцете на конкуренти, коментира Ройтерс.

Новият LG V30 е със 6-инчов екран, който е по-къс и тесен от предишната версия G6, представена преди шест месеца, което го прави по-лесен за хващане. Това е най-лекият смартфон с екран от шест инча или повече, заяви LG.

Устройството е със 13-мегапикселова широкоъгълна камера отпред – за селфита, и 16-мегапикселова камера на гърба за снимки или видеа.

Задната камера е с леща с диаметър 1,6 мм, което я поставя пред всички водещи смартфони на големите компании – включително на Samsung Electronics, iPhone 7 на Apple и HTC, заяви компанията.

По-голямата бленда позволява да влиза повече светлина, което прави снимките по-ясни – ключова характеристика, при която смартфоните обикновено изостават зад цифровите камери с регулируеми лещи.

LG положи всички усилия да бъде успешен с V30, когато става въпрос за спецификациите и характеристиките“, каза анализаторът на индустрията Бен Ууд от CCS Insight, който е получил предварителна информация за устройството.

„В крайна сметка ще зависи от това колко средства [компанията] е готова да похарчи за маркетинг, за да влезе в битка със Samsung и покаже на клиентите как V30 се различава от конкурентните „супер телефони“ с Android”, коментира той за Ройтерс.

Преди на пето място в света като доставчик на смартфони, LG спадна до 8-ма позиция през 2016 г., сочат данни на консултантската къща Strategy Analytics.

LG, заедно с други големи имена като HTC и Sony, са притиснати от топ глобални компании като Samsung, Apple, Huawei и други агресивни китайски доставчици на смартфони.

Очаква се Apple да представи новия си iPhone 8 след няколко седмици. Samsung разкри няколко нови големи модела смартфони засега тази година, включително Galaxy S8 и наскоро Note 8.

LG V30 предлага кинематографичен режим за снимане на видеоклипове с филмово качество. Режимът предлага 15 предварително зададени опции, включително ефекти като за романтична комедия, летен блокбъстър, мистерия, трилър и класически филм.

Смартфонът е оборудван с Google Assistant и Voice Recognition за активиране на предварително зададените опции с гласова команда вместо с механична, както и други усъвършенствани аудио функции.

Цените на новия модел засега не са обявени от LG.

V30 ще започне с продажби в Южна Корея на 21 септември, последван от таргетирани пазари в Северна Америка, Азия, Европа, Африка и Близкия изток. Стандартният V30 идва с вградена памет от 64 гигабайта, а LG V30+, който е със 128 гигабайта, ще се предлага само на някои пазари, заяви компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още