IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Electronics строи завод за перални машини за 250 млн. долара в Тенеси

Високоавтоматизираният завод ще може да сменя производството на моделите за четири минути

14:09 | 25.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Южнокорейската компания за битова техника LG Electronics започна строителството на първия си завод за перални машини в САЩ, предаде AFP, цитирана от БТА.

Обектът с площ 92 900 квадратни метра в Кларксвил се очаква да струва 250 милиона долара и да създаде 600 нови работни места. Мястото на завода, разположен на 80 километра северозападно от Нашвил, е избирано след шест години търсене в страната.

Плановете са заводът да бъде завършен до първото тримесечие на 2019 година. Съоръжението е проектирано така, че да може да произвежда напълно сглобена пералня на всеки 10 секунди. Компанията допълва, че високоавтоматизираният завод ще може да сменя производството на моделите за четири минути.

Освен това LG строи нов централен офис за Северна Америка на стойност 300 млн. долара в Енгълуд, Ню Джърси, и очаква най-малко да удвои служителите си там от 500 до 1000 души до 2019 година. Компанията обяви тази седмица и планове за два завода в Мичиган. 

Вижте още технологични новини във видео материала!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още