IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Display: Най-лошото отмина

Доставчикът на Apple отчете по-голяма загуба от прогнозираното

17:25 | 23.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ralph Orlowski/Bloomberg</em></p>

Снимка: Ralph Orlowski/Bloomberg

Доставчикът на Apple – LG Display, заяви, че очаква рентабилността му да се подобри през втората половина на годината, когато новите премиери на iPhone засилят търсенето на панели за смартфони. За последното тримесечие компанията отчете по-голяма оперативна загуба, предава Ройтерс.

„Като се има предвид продължаващата пандемия на Covid-19, е вярно, че макроикономическата обстановка все още не е благоприятна. Въпреки това ние смятаме, че най-лошото приключи“, твърди Су Дон-хъ, главен финансов директор и старши вицепрезидент.

Южнокорейският производител на дисплеи отчете шесто поредно тримесечие с оперативна загуба, тъй като магазините за търговия на дребно по света затвориха врати през второто тримесечие, за да се овладее разпространението на коронавируса.

Загубата за периода април-юни се е увеличила до 517 млрд. вона (431,96 млн. долара) от загуба в размер на 396 млрд. вона за същия период година по-рано. За сравнение анализаторите прогнозираха загуба от 449 млрд. вона, сочат данни на Refinitiv SmartEstimate.

Приходите са се свили с 1% до 5,3 трлн. вона.

LG Display твърди, че прехвърлянето към работа от вкъщи и онлайн образование са подкрепили продажбите на технологични продукти като монитори, таблети и лаптопи, но това не е било достатъчно, за да се компенсира слабото търсене на телевизори.

“LG вероятно ще има подобрение в представянето през втората половина на годината, когато ще доставя OLED панели за iPhone 12, но новите случаи на Covid-19, особено в Северна Америка, и вероятните блокади натежават върху прогнозата“, твърди Пак Сън-сун, базиран в Сеул анализатор в Cape Investment & Securities.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още