IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата с Covid-19 накара Samsung да засили производството на чипове

Компанията добавя нова производствена линия в Южна Корея, за да отговори на голямото търсене

10:29 | 01.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Samsung Electronics заяви днес, че е започнала изграждането на нова линия за производство на NAND чипове за памет в Южна Корея, залагайки на търсенето на персонални компютри и сървъри, след като коронавирусът накара мнозина да работят от вкъщи, предава Ройтерс.

Най-големият производител на чипове за памет в света си е поставил за цел през втората половина на следващата година да започне масово производство на чиповете на допълнителната линия в завода си, който се намира на два часа път с кола от столицата Сеул.

Samsung коментира, че допълнителният капацитет ще ѝ помогне да отговори на търсенето на 5G смартфони и други устройства, въпреки скорошното забавяне на пускането на новото поколение мобилни мрежи в Европа и в други държави заради здравната криза.

Въпреки че технологичният гигант не разкрива какъв е размерът на инвестицията, анализатори твърдят, че тя е между 7 трлн. вона (5,70 млрд. долара) и 8 трлн. вона.

Освен това Samsung разширява втория си завод в Китай, като изгражда втора линия, която трябва да започне производство през първата половина на следващата година.

През май южнокорейският износ на чипове нарасна със 7,1% спрямо година по-рано, след като тенденцията за работа и учене от вкъщи подкрепи търсенето на сървъри и персонални компютри, а китайските производители на компютри възстановиха дейността си, което доведе до ръст на цените на чиповете, допълва министерството на търговията.

„Клиентите на сървъри за данни вероятно ще продължат да инвестират в подкрепяне на инфраструктурата си, тъй като търсенето от страна на потребителите увеличава онлайн активностите“, коментира Ио Кън-джин, анализатор на DB Financial Investment.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още