IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът засегна и производството на конзолата на Nintendo

Случващото се е "неизбежно", обявиха от компанията

16:15 | 06.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Японската компания Nintendo обяви, че забавянето в производството и доставките на конзолата ѝ Switch, както и на периферия, като контролерите Joy-Con, на японския пазар заради коронавируса е „неизбежно“, предава Ройтерс.

Миналата седмица главният изпълнителен директор на Nintendo Шунтаро Фурукава заяви, че производството на популярното устройство в азиатската държава е засегнато от вируса.

През 2019 г. Nintendo започна да прехвърля части от производството си от Китай във Виетнам, тъй като веригата ѝ за доставки пострада от търговската война между Вашингтон и Пекин. Компанията обаче няма достатъчен капацитет във Виетнам, за да компенсира случващото се в момента.

Доставките на устройството Ring Fit Adventure, което така или иначе е трудно за откриване в някои държави, също са засегнати, допълва Nintendo.

Смъртните случаи от коронавируса в континенталната част на Китай нараснаха със 73 до 563, а общо потвърдените случаи на заразени хора там са 28 хил. Десет души пък са под карантина на круизен кораб в Япония, след като бяха изследвани и се потвърди, че са заразени с коронавируса.

Същевременно продължават усилията за разработване на ваксина за заболяването, което предизвика опасения от глобална пандемия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още