IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската Xiaomi произведе първите си смартфони във Виетнам

През последните години страната се превърна в регионален производствен център за световните производители на електроника

10:57 | 07.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Смартфони с бранда Xiaomi в магазин на компанията. <em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Смартфони с бранда Xiaomi в магазин на компанията. Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Китайската технологична компания Xiaomi Corp е произвела първата си партида смартфони във Виетнам, съобщи компанията в четвъртък – в момент, в който тя се стреми да разшири позициите си в Югоизточна Азия.

Устройствата са произведени във фабрика в провинция Тай Нгуен, северно от столицата Ханой, се казва в изявление на компанията, цитирано от Ройтерс. Заводът се управлява от DBG Technology - партньора на Xiaomi.

През последните години Виетнам се превърна в регионален производствен център за световните производители на електроника. Стойността на износа на смартфони от страната, произвеждани предимно от Samsung Electronics, нарасна с 12,4% през миналата година до 57,5 млрд. долара.

Xiaomi заяви, че първата партида от нейните смартфони, произведени във Виетнам, е изпратена на местен дистрибутор, като добави, че скоро ще изнася смартфони и за други пазари в Югоизточна Азия, включително Малайзия и Тайланд.

Компанията не предостави повече подробности за производствения си капацитет във Виетнам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още