IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакваме от голямото събитие на Apple през септември?

Компанията подготвя нови Pro модели на iPhone, по-голям MacBook Pro и софтуерни подобрения на повечето си устройства

15:32 | 22.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple подготвя нови хардуерни предложения за следващите седмици и месеци, включително „Pro” версии на iPhone, ъпгрейд на iPad и най-големите си лаптопи от години, пише Bloomberg.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания планира да представи три нови модела iPhone по време на събитието си през септември, твърдят източници, запознати с въпроса. Смартфоните вероятно ще бъдат пуснати в продажба в рамките на същия месец и ще допринесат за приходите за фискалното четвърто тримесечие. Тогава компанията залага на комбинацията от нов хардуер, софтуер и услуги, които да повишат приходите ѝ след големия спад в края на миналата година.

Тази година ще видим и: обновени версии на iPad Pro с ъпгрейднати камери и по-бързи чипове, нов iPad с по-голям екран, нови версии на Apple Watch и първото обновяване на MacBook Pro от три години, посочват източниците. По думите им с подобрения ще се сдобият и ключови аудио аксесоари, включително AirPods и колонките HomePod. Източниците са пожелали да останат анонимни, защото нямат право да коментират плановете публично. Говорителка на Apple е отказала да коментира.

Отвъд тези необявени продукти, Apple се подготвя да пусне и софтуерни ъпдейти за повечето си продукти. Към списъка трябва да добавим услугата за видео стрийминг Apple TV+ и абонаментната гейминг услуга Apple Arcade.

Ето и какво да очакваме според Bloomberg:

iPhone

- Apple планира да пусне три нови модела iPhone, точно както прави от 2017 г. насам. „Pro” моделите ще наследят iPhone XS и XS Max, но ще видим и наследник на iPhone XR.

- Основната функция на Pro моделите ще бъде новата камера на гърба с трети сензор за ултра широкоъгълни снимки и видеа. Тя ще позволява на потребителите да отдалечават допълнително картината и да снимат по-голяма площ. Сензорите ще правят три снимки едновременно и ще ползват изкуствен интелект, за да коригират автоматично комбинирания кадър. Освен това новата система ще предлага снимки с по-голяма резолюция, с което ще се конкурира с някои традиционни камери. Ще има подобрения и при кадрите, направени при много ниска осветеност.

- Високият клас смартфони ще получат значително по-добри възможности за заснемане на видео, с което ще се доближат до професионалните камери. Apple е разработила функция, която позволява на потребителите да ретушират, да прилагат ефекти, да променят цветове и т.н., по време на снимките.

- Друга значима функция: системата за безжично зареждане, като потребителите ще могат да зареждат най-новата версия на слушалките AirPods в специален кейс, като го поставят на гърба на Pro версиите на iPhone. Това наподобява представеното от Samsung Electronics при телефоните Galaxy по-рано тази година.

- Високият клас смартфони ще изглеждат почти идентично със сегашните модели отпред и ще имат същия размер екрани, но поне някои цветове на гърба ще имат матово покритие, вместо сегашното, което е по-лъскаво. Новите модели би трябвало да издържат повече на изпускания заради нова технология за издръжливост.

- Новите iPhone ще включват и нов сензор за Face ID, който обхваща по-голяма площ. Идеята е по този начин потребителите да отключват по-лесно устройствата си, когато телефоните лежат на равна повърхност например.

Последна актуализация: 23:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Solar Power
преди 4 години
Как бих се радвал да има и руски такива събития, но уви нищо :(Само някакви бомби,ракети и самолети които изобщо не ме топлят. Най-малкото не мога да ги ползвам....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още