IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel разширява присъствието си в Израел

Компанията ще инвестира 600 млн. долара в научноизследователски кампус за разработване на технологии за самоуправляващи се автомобили

17:52 | 03.05.21 г. 3
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Intel продължава да разширява своето значително присъствие в Израел. След съобщението на световния изчислителен гигант миналата седмица, че ще изгради кампус на стойност 200 милиона долара в Хайфа , изпълнителният директор на Intel Global Пат Гелсингер заяви, че компанията ще инвестира 400 милиона долара, за да превърне звеното си в Йерусалим Mobileye в научноизследователски кампус за разработване на технологии за самоуправляващи се автомобили, съобщава БГНЕС, като се позовава на в. The Jerusalem Post. 

Посещавайки Израел за един ден като част от европейско обиколка, Гелсингер каза още, че Intel ще инвестира общо 10 милиарда долара, за да разшири своята фабрика в Кирят Гад, която вече произвежда по 10-нанометрова технология, за да осигури допълнителен капацитет и възможности. Първата фаза на този проект вече е започнала, отбеляза Intel.

„Посещавам Израел в продължение на четири десетилетия и беше невероятно да наблюдаваме ръста от само 4 служители през 1974 г. до над 14 хил. служители сега“, каза Гелсингер. „Intel Israel е микрокосмос на нашата глобална компания с инвестиции и иновации в научните изследвания , разработване и производство в мащаб на едно място ”, каза Пат Гелсингер.

„Нашата продължителна инвестиция за разширяване на съществуващите ни съоръжения за научноизследователска и развойна дейност и увеличаване на производствения капацитет в нашия Израел, заедно с придобиванията ни на Mobileye, глобалния лидер в решенията за помощ при шофиране и самоуправление, Moovit smart-transit и Habana Labs за AI за лидерство, обещават оживено бъдеще за Intel и Израел за десетилетия напред “, добави Гелсингер.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Ralitsa Peycheva
преди 2 години
Благодарим за обратната връзка. Грешката е поправена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
дядя Вова
преди 2 години
Пак ще се оправдаят с бързане.И за "Работническо дело" се отнасяше - да изпълним и преизпълним петилетката за 4 години!Ура другари!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 2 години
Само се вгледайте в заглавието (цитирам):"Intel разширява своето присъствието си в Израел".Та, Интел не ме тревожи толкова, колкото позорното отношение КЪМ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК. Тук. В "Инвестора"!НАЗНАЧЕТЕ СИ РЕДАКТОР С ЧИСТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ! НЕЗАБАВНО!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още