IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei: Ще пуснем нов модел сгъваем телефон в Европа през 2022 г.

Компанията не се е отказала от развитието на висок клас устройства

18:43 | 22.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Дерек Ю. <em>Снимка: Huawei&nbsp;</em></p>

Дерек Ю. Снимка: Huawei 

Китайският технологичен гигант Huawei планира да пусне нов модел сгъваем смартфон в Европа през първото тримесечие на 2022 г. Това разкри на събитие за медии във Виена Дерек Ю, президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа, Северна Европа, Канада и Турция.

На въпрос дали да очакваме представянето на смартфона да се състои на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC Barcelona), Дерек Ю коментира, че е възможно, като планът е устройството след това да бъде реализирано в Европа.

Huawei отдавна има апетит и прави смели крачки в развитието на тази все още прохождаща категория устройства, в която големите технологични играчи се опитват да се отличат и да се докажат като иноватори. Въпреки че първите огъващи се смартфони на различни производители бяха съпътствани от известни проблеми с качеството на екраните, този сегмент не беше изоставен бързо, както очакваха голяма част от анализаторите, а не спира да се развива.

Във Виена Huawei представи смартфонa nova 9, който по думите на Дерек Ю е насочен предимно към по-младите потребители, които се интересуват от фотография и заснемане на видеосъдържание.

За изненада на мнозина nova 9 ще бъде пуснат на пазара с 4G чип, а не с 5G, въпреки широкото промотиране на новото поколение мобилни технологии. Дерек Ю разкри, че засега Huawei смята, че 4G възможностите са достатъчни на европейските потребители, защото приложението на 5G все още е насочено предимно към бизнеса.

Huawei има възможност да работи с Qualcomm, що се отнася до чиповете, като използва компонентите, модифицирайки ги за собствените си нужди, коментира Дерек Ю. Въпреки това той увери, че Huawei ще продължи да инвестира 10% от приходите си в развойна дейност и ще заложи на повече собствени чипове от серията HiSilicon.

Въпреки че първото събитие на живо на Huawei от началото на пандемията беше за представяне на среден клас модел, Дерек Ю увери, че компанията ще продължи да развива и високия си клас устройства, което означава, че няма да изоставии сериите P и Mate, които потребителите познават добре.  

„Huawei никога, никога, никога няма да се откаже от бизнеса си със смартфони“, каза разчувстван Дерек Ю при представянето на nova 9.

Той разкри, че моделът Mate 50, който по план трябваше да бъде пуснат на пазара тази есен, все пак ще се появи, но това ще се случи през следващата година.

Припомняме, че бизнесът със смартфони на Huawei пострада сериозно от американските санкции, заради които компанията загуби втората си позиция на пазара и в момента изостава спрямо другите големи играчи. По думите на Дерек Ю носимите устройства (умните часовници и  слушалки), както и лаптопите, са възможност да се компенсира спада на продажбите на смартфони, който беше водещ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още