IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei MatePad 11 – нов поглед към продуктивността

Технологичният гигант предлага таблет от висок клас, който върви с магнитна клавиатура и стилус

17:37 | 05.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Huawei Technologies</em></p>

Снимка: Huawei Technologies

За година и половина живот в пандемична обстановка производителите на устройства научиха много неща, но може би най-ясно изпъкна нуждата на потребителите от решения, свързани с производителността. Във време, в което мнозина жонглират с офис, училище и семейство у дома, търсенето на решения за мултитаскване нарасна, защото дисбалансът между работа и личен живот стана прекалено осезаем.

Виждайки ясно тази нужда на пазара, Huawei залага на универсален таблет от висок клас, който се продава заедно с магнитна клавиатура и стилус, за да превърне дома в удобен изнесен офис за всеки.

Зад името Huawei MatePad 11 се крие таблет с 6GB RAM и 128 GB вградена памет, който работи с процесор на Qualcomm – Snapdragon 865. Процесорът не е последно поколение, но е достатъчно добър, за да поддържа бързата работа на таблета. Устройството тежи едва 485 грама и е дебело 7,25 милиметра, т.е. е удобно и за носене навън.

Нещото, което липсва, особено ако държите важни работни файлове на таблета, е сензор за пръстови отпечатъци.

Отвъд чисто техническите параметри, MatePad 11 ще ви изненада с факта, че работи със собствената мобилна операционна система на компанията – HarmonyOS 2. Ако посягането към нова операционна система ви притеснява, то няма защо. С HarmonyOS 2 се работи интуитивно, а още по-добрата новина е, че не е безкрайно различаваща се от EMUI, с която идваха предишните поколения устройства на компанията.

А ако говорим за производителност, тук е моментът да споменем, че благодарение на HarmonyOS 2 таблетът може да ползва ресурсите на други персонални компютри или смартфони, така че да се улесни крайният потребител. 

10,95-инчовият дисплей, чиято опреснителна честота е 120Hz, дава възможност за по-плавно и ненатоварващо очите преглеждане на документи и четене на статии например. За последното помага и специалният режим, който ограничава синята светлина.

Снимка: Huawei

Бонусът от високата опреснителна честота е още по-приятната работа със стилуса. Второто поколение Huawei M-Pencil има бърза реакция със забавяне от едва 2 милисекунди, правейки писането на ръка наистина приятно. Ръкописните бележки можете да превръщате в печатен текст, готов за работа.

Стилусът има 4096 нива на натиск, а с едно зареждане успява да издържи до 10 часа работа – абсолютно достатъчно за целия работен ден, че и отгоре. С него може да се пише, рисува и дори да се чертаят графики.

Вградената клавиатура, която се прикрепя магнитно, е удобен вариант за моментите, в които таблетът се ползва навън. Ако батерията ѝ все пак падне, тя може да бъде заредена безжично от самия таблет. Бутоните на клавиатурата са разположени на достатъчно разстояние, така че писането да не е неприятно.

Последна актуализация: 18:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още