IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP приключи с придобиването на бизнеса с принтери на Samsung

Сделката, оценявана на над 1 млрд. долара, ще разшири сериозно портфолиото на компанията

11:40 | 01.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Производителят на принтери и персонални компютри HP обяви в сряда, че е завършил покупката на бизнеса с принтери на Samsung Electronics в сделка, оценявана на 1,05 млрд. долара, съобщава CNBC.

Придобиването ще разшири портфолиото на НР и ще помогне на компанията да се намеси в пазара на копирни машини с размер на хартията АЗ, който е на стойност 55 млрд. долара, чрез мултифункционални принтери. Устройствата са лесни за използване и се представят също толкова добре, колкото обикновените копирни машини, казва компанията.

„Като предизвикваме възраждане (на пазара) на принтери, развълнувани сме да съберем на едно място най-добрите и най-ярките таланти в индустрията“, казва Дион Уайслър, президент и главен изпълнителен директор на HP. “Заедно ще изградим над 30-годишна история на лидерство сред принтерите, за да ускорим стратегията си, да разтърсим пазара с нови възможности и да осигурим на нашите клиенти и партньори уникални и високоиновативни решения при принтирането“, допълва Уайслър.

Придобиването бе обявено през септември миналата година.

Като част от сделката НР ще има достъп и до над 6 500 притнерни патента на Samsung и работна сила от почти 1 300 служители - експерти в лазерните технологии, образната електроника и консумативите и аксесоарите.

Samsung, като част от споразумението, ще направи капиталова инвестиция от 100 млн. до 300 млн. долара в НР чрез покупки на отворения пазар.

В същото време пазарът на компютри и принтери разглежда триизмерното принтиране като потенциална област на растеж. Уайслър каза за CNBC миналия месец, че HP навлиза в 3D принтирането, за да изпревари неизбежните разтърсвания на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още