IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HP има големи амбиции за пазара на 3D принтери

Компанията е разработила два принтера, насочени към големи обеми на производството

13:51 | 18.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

HP Inc. е определяна като не толкова бляскавата половина на Hewlett-Packard Co. откакто пионерът от Силициевата долина се разделни на две миналата пролет. Сега тя залага на амбициозен план за навлизане на пазара на 3D принтиране, който може да ѝ помогне да си изгради репутация на компания, залагаща на иновациите, пише Wall Street Journal.

Във вторник HP Inc. разкри нови подробности за своите петгодишни усилия в прилагането на конвенционална принтерна технология за създаването на физически обекти. HP твърди, че два от предстоящите ѝ 3D принтера са насочени към производство в големи обеми и са до 10 пъти по-бързи от тези на конкурентите.

Компанията няма да започне доставките на новите машини до края на 2016 г., но е започнала да приема поръчки за едното устройство, което струва 130 хил. долара.

Дион Уейслър, изпълнителният директор на HP, прогнозира, че това начинание може да помогне превръщането на 3D принтирането в по-масово използван метод в производството, с капацитет за създаването на хиляди продукти на ден.

Тери Уолърс, президент на консултантската компания Wohlers Associatels, прогнозира, че системите на HP, навлизащи на пазар, нараснал със 17% до 1,5 млрд. долара миналата година, могат да доведат до сваляне на цените на някои продукти наполовина на сегашните.

Въпреки че потребителските 3D принтери обикновено струват по няколко стотици до няколко хиляди долара, HP се конкурира със системи, струващи между 100 хил. и 850 хил. долара, твърди Пийт Басилиери, анализатор на Gartner. Компаниите с най-голям дял на пазара на 3D принтери, са Stratasys, 3D Systems, EOS, Mcor Technologies и EnvisionTEC. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още