IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FreeBuds Lipstick - новото премиум предложение на Huawei за дамите

Huawei залага на съчетанието от елегантен дизайн и качествен звук

14:32 | 24.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Huawei</em></p>

Снимка: Huawei

В първата година от коронакризата – 2020 г., глобалният пазар на слушалки достигна 19,6 млрд. долара, а до 2026 г. се очаква да е 33,4 млрд. долара. През този период той ще има среден годишен темп на растеж от 9,1% по данни на BusinessWire.       

Очакваното разширяване на пазара предполага, че конкуренцията между производителите ще става все по-голяма. На фона на тези тенденции, през октомври 2021 г. Huawei представи нов модел слушалки, с който категорично успява да се отличи от останалите предложения.

Този път компанията предлага луксозно изглеждащо устройство, което на външен вид прилича на червило, но е с малко по-големи размери от такова. Приликата с червило е отразена и в името на модела – FreeBuds Lipstick, а дизайнът предполага, че с този продукт Huawei таргетира дамите.

Според компанията външният вид на слушалките е повлиян от френската мода. Кейсът, който е с размери 70 x 27,4 x 27,5, е от неръждаема стомана и залага на класическата комбинация от черно и златно. Златното ще видите само като кант по една от страните на кутийката, а на него е изписано името на Huawei. Стоманата е обработена на висока температура от 1300 градуса по Целзий, а кейсът е силно устойчив както на корозия, така и на висока температура.

Истинската изненада се крие вътре – две яркочервени слушалки, разположени в златиста основа, които успешно имитират представата за червило.

FreeBuds FreeBuds

Снимка: Investor Media Group

За да е сигурна, че кутийката няма да се отваря и затваря вътре в чантата, Huawei е поставила магнит в капачето, като на същия принцип се прикрепят и слушалките към кейса. Решението е изключително удобно и предпазва от лесно загубване на слушалките.

Ако все пак ви се случи да не знаете къде е някоя от тях, можете да използвате приложението Huawei AI Life, за да я откриете. Същият софтуер предлага пълно възползване от потенциала на FreeBuds Lipstick.

Що се отнася до функционалностите, слушалките включват т.нар. Adaptive Ear Matching технология, която автоматично засича формата на ушния канал и начина, по който са позиционирани слушалките. В зависимост от това устройството нагажда звука различно за всеки потребител, за да компенсира евентуалните разлики. Същото важи и за шумопотискането. То също се съобразява с тези фактори, влияещи на потребителското изживяване.

Управлението на слушалките се случва лесно. Добрата новина е, че с едно докосване на слушалката не активирате нищо, което означава, че спокойно можете да ги намествате, когато е необходимо. С две почуквания можете да отговорите на обаждане или да затворите, да пуснете или паузирате музика, както и да смените песента. Чрез приплъзване нагоре и надолу се осъществява контролът на звука, което може да ви се стори предизвикателство, но след няколко дни ще свикнете с чувствителността на сензора. При дълго задържане на пръста върху слушалката пък можете да спрете или да пуснете шумопотискането, както и да отбиете обаждане.

FreeBuds FreeBuds

FreeBuds Lipstick предлагат възможност за свързване с две устройства едновременно, което е изключително удобно по време на работа, когато трябва да се прехвърлите от презентация, която гледате със звук, към обаждане, което се случва в момента. Освен това има опция да свържете слушалките с Huawei Watch, от който можете да управлявате режима за шумоизолиране, да следите живота на батерията и да контролирате музиката си. Слушалките са съвместими с всеки смартфон с Android или iOS.

Моделът е оборудван с 14-милиметров динамичен драйвър. Звукът е стабилен, няма прекъсване заради слаба Bluetooth връзка. Можете да очаквате добро качество на звука и при провеждането на разговори, и в моментите, в които слушате музика, книги, подкасти или друго.

При ползване на слушалките в режим с включено шумопотискане батерията им (30 mAh във всяка слушалка) пада за около два часа и половина. Кейсът със своите 410 mAh батерия може да предложи още около 14 часа живот на устройството. За около половин час можете да заредите слушалките в кутийката, а тя самата се нуждае от час време, за да достигне пълния си капацитет.

На пазар, изобилстващ от слушалки, Huawei залага на функционално бижу, което ще се хареса на всяка дама. Независимо дали слушалките ще бъдат ползвани навън, във фитнеса или на работа, те със сигурност са стилно решение, което ще привлече погледите. Едно е сигурно – усещането за премиум продукт е тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още