IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple планира рекордно производство на новия iPhone

Компанията смята, че дори и минималните хардуерни промени ще привлекат потребителите

12:03 | 09.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple се подготвя за по-голямо първоначално производство на следващите си телефони iPhone, залагайки на това, че дори скромните промени в хардуера ще накарат потребителите да си купят новите модели и те ще изпреварят по търсене смартфоните с по-голям екран, които бяха пуснати миналата година, пише Wall Street Journal.

Apple иска от доставчиците си да произведат между 85 млн. и 90 млн. бройки общо от двата нови модела iPhone, съответно с 4,7-инчов и 5,5-инчов екран. Това трябва да се случи до 31 декември, твърдят източници, запознати с въпроса.

Размерът на екраните е същият като този на iPhone 6 и iPhone 6 Plus. За сравнение, миналата година Apple поръча начална продукция в размер на 70 млн. до 80 млн. бройки от първите си телефони с голям екран.

Един от говорителите на компанията отказва да коментира въпроса.

Apple навлезе по-бавно на пазара на смартфони с по-големи екрани, но записа рекордни продажби на своите последни модели iPhone. През първата половина на фискалната година, която приключи през септември, Apple продаде 135,6 млн. телефона, което е с 43% повече спрямо същия период година по-рано. Преди iPhone 6 най-големият телефон на Apple беше с 4-инчов екран.

Новите устройства се очаква да бъдат пуснати на пазара по-късно тази година, но промените в тях ще бъдат значително по-малки от тези през предходната година. Очаква се смартфоните да разполагат с технологията Force Touch, която е чувствителна към силата на натиск върху екрана. Тя позволява на потребителя да контролира устройството по различен начин отпреди, коментират източници, запознати с въпроса. Apple добави функцията към Apple Watch и лаптопа MacBook.

Освен че ще запази размера на екрана непроменен, се очаква Apple да запази резолюцията му, допълват източниците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още