IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple oбяви "Special Event" за 15 септември

Според Bloomberg концернът ще представи на събитието само смарт часовници

20:37 | 08.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Apple вероятно ще представи новите си модели iPhone на 15 септември. Поне такава покана отправи във вторник американската технологична компания до журналисти за онлайн събитие за тази дата.

Събитието ще бъде излъчено в интернет от централата на концерна в Купертино, Калифорния. Както често преди представянето на нови продукти, компанията не предостави никакви подробности за предвижданото събитие.
Според Bloomberg oбаче концернът ще представи само нови часовници.

Съобщението за събитието на уебсайта на Apple няма типичната си таг линия, която да подсказва какво предстои да бъде обявено. Но в поканата за медиите се казва „Времето лети“, което показва, че съобщението е свързано с Apple Watch, а не с iPhone. Новите iPhone ще бъдат представени едва през октомври, съобщи Bloomberg News.

Компанията подготвя нови часовници Apple Watches от висок и нисък клас, както и преработен iPad Air с екран от край до край. Също така работи върху по-малък HomePod и първите свои слушалки с марката си, които не са “тапи”  за пускане в продажба по-късно тази година.

Новите телефони, които ще бъдат представени по-късно, ще имат преработен дизайн, актуализирани камери и 5G възможности. Apple също така планира да обяви първия Mac, работещ със собствени процесори, заместващ Intel Corp., преди края на годината. Следващите актуализации на софтуера за iPhone и iPad трябва да бъдат пуснати този месец, като актуализации на софтуера  за Apple Watch, Apple TV и Mac предстоят наесен.

Apple обикновено представя новите си iPhone, iPad и часовници през септември. През юли обаче групата предупреди за забавяне на доставките от няколко седмици поради последствията от причинената от коронавируса криза.  

Първоначално се смяташе, че представянето на устройствата ще стане факт преди октомври. Причината са проблеми с доставките на ключови хардуерни компоненти на смартфоните.

Невъзможността да разполагат с всички необходими части на iPhone 12 можеше да принуди Apple да забавят дългоочакваното събитие с няколко седмици. Qualcomm също намекна за подобна възможности при представянето на финансовите си резултати за третото тримесечие, съобщава 9to5mac.

Още новини за технологичните компании можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още