IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple доминира на глобалния пазар на умни часовници

Годишният ръст от 60% се дължи в голяма степен на калифорнийския концерн, отчита Canalys

12:25 | 07.11.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пазарът на „умни часовници“ продължава да расте, поне според компанията за пазарни анализи Canalys. През третото тримесечие Apple успява да достави 2,8 млн. Apple Watches, съобщава Canalys, като по този начин е доминиращият играч.

Като цяло в периода между юли и септември в целия свят са били продадени 6,1 млн. смарт часовника, което представлява ръст от 60% на годишна база.

Apple е лидер с пазарен дял от около 45 на сто. Компанията от Купертино представи новите серии на Apple Watch Series 1 и Series 2. Тези модели се продават доста добре, смятат от Canalys. Освен това на пазара са и моделите от оригиналния Apple Watch от 2015 г. на ниски цени. 

За традиционно силното четвърто тримесечие анализаторът на Canalys Даниъл Мате очаква нов силен тренд нагоре, не на последно място и благодарение на новите приложения, които ще са налични скоро. Добри новини за пазара според него вещае и интеграцията на GPS в Apple Watch. По този начин Apple може да отнеме още малко от пазарните дялове например на Fitbit и други конкуренти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 04:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още