IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon стартира тестови доставки с роботи

Изцяло електрическият робот с шест колела е с размерите на малък охладител и е създаден в изследователските центрове на концерна

12:17 | 24.01.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Така изглежда малкият доставчик. <em>Снимка:&nbsp;Amazon&nbsp;</em></p>

Така изглежда малкият доставчик. Снимка: Amazon 

Amazon тества робот доставчик на име Scout за клиентите си на север от Сиатъл в окръг Снохомиш, Вашингтон, обяви търговският гигант.

Около половин дузина роботи ще бъдат използвани при първоначалното тестване през дневните часове от понеделник до петък. Всички първоначални доставки ще бъдат придружавани от служител на Amazon, предава VentureBeat.

„Клиентите в Снохомиш ще поръчват както обикновено, а техните пакети от Amazon ще бъдат доставени или от един от нашите доверени партньори превозвачи или от Amazon Scout”, стана ясно от публикация в блога на Amazon.

Понастоящем не е ясно дали придружаващият Scout служител трябва да попречи на робота да удря хора или дали ще е там, за да предпази робота от удари на хората.

Изцяло електрическият робот с шест колела е с размерите на малък охладител и е създаден в изследователските центрове на Amazon в централата на компанията в Сиатъл.

Лесно е да си представим как той прави доставки от асортимента на  Whole Foods – веригата магазини, която бе придобита от концерна от Сиатъл, или доставки от премиум услугата за доставки в рамките на деня Prime Now, или пък от Amazon Restaurants.

Както и да реши Amazon да внедри робота си, Scout може да се конкурира с редица автономни доставящи машини на компании като Pepsi и Postmates, чийто робот дебютира през миналия месец, както и на стартиращи компании като Starship Technologies и Marble във Великобритания и Европа и ForwardX в Китай.

Припомняме и за спекулациите от по-рано, че компанията разработва домашен робот на име Vesta, който ще пусне в продажба по-късно през годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

2
rate up comment 31 rate down comment 0
khao
преди 5 години
щото в твоя дом в Суринам е по разлиано ... :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 31 rate down comment 1
julian12
преди 5 години
Да ги пуснат в България бай мааангал да си набере малко колички с подаръци :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още