IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon: Слушалките Echo Buds могат да прегреят докато се зареждат

Компанията е пуснала софтуерен ъпдейт, за да реши проблема

11:35 | 16.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Chloe Collyer/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chloe Collyer/Bloomberg

Amazon изпрати имейл до потребителите, закупили нейните слушалки Echo Buds, за да ги предупреди, че трябва да направят ъпдейт на софтуера им. Интернет гигантът посочва още, че „в много редки случаи“ слушалките могат да прегреят докато се зареждат, пише CNBC.

Echo Buds бяха пуснати на пазара през есента на 2019 г. и се конкурират с AirPods на Apple. Те предлагат бърз достъп до гласовия асистент Amazon Alexa и пристигат със собствен кейс, в който се зареждат. Освен това предлагат заглушаване на околните шумове.

Имейлът до клиентите твърди, че софтуерният ъпдейт адресира „потенциалния риск за сигурността“ и „подобрява дългосрочното представяне на батериите на Echo Buds”.

„Наскоро установихме, че в много редки случаи е възможно Echo Buds да прегряват, докато са в кутийката за зареждане. От съображения за сигурността пуснахме актуализация на софтуера, която адресира този потенциален проблем“, коментира говорител на Amazon.

В сайта на Amazon слушалките не са налични за продажба до 15 август. Компанията не посочва дали това забавяне е свързано с хардуерни подобрения.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още