IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon представи два нови таблета

Компанията е предвидила и версия за деца

23:05 | 13.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: press.aboutamazon.com</em></p>

Снимка: press.aboutamazon.com

Amazon обяви два нови 8-инчови таблета с марката Fire, които са с начална цена от 89,99 долара, пише CNBC.

Първият модел – Fire HD 8, има по-бърз процесор и 32 GB вградена памет. Ъпгрейднатият модел Fire HD 8 Plus пък може да зарежда безжично с правилното зарядно. Освен това разполага с повече RAM и включва шестмесечен абонамент за 109,99 долара за Kindle Unlimited – услугата на Amazon за заемане на книги.

Продажбите на таблетите ще започнат през юни, обяви Amazon.

Новите модели се появяват в момент, в който голям процент от световното население си стои у дома заради блокадите, целящи овладяването на разпространението на Covid-19.

Благодарение на по-големите си екрани от тези на телефоните, като цяло таблетите са по-добре позиционирани за дейностите, които хората вършат у дома, включително четене. Блокадите насърчиха продажбите на таблети и друга по-голяма електроника в Съединените щати. Продажбите на телевизори, таблети и персонални компютри скочиха с 33% на годишна база през първата седмица на май, сочат данни на компанията за пазарни проучвания NPC.

Стратегията на Amazon е да продава таблети на ниски цени, а след това да печели от дигитално съдържание на тях, като филми и книги от нейния уебсайт. Част от устройствата на Apple пристигат и с безплатен тестов период за услугите за съдържание на Amazon, което може да доведе до ръст на броя абонати.

Таблетите на Amazon струват много по-малко от iPad на Apple, чиято стартова цена е 329 долара, но устройствата на Apple са смятани за по-висок клас.

Новините за новите модели освен това предполагат, че веригата за доставки на електроника на Amazon ще работи достатъчно добре за премиерата на таблетите.

През 2019 г. Amazon беше четвъртият по големина производител на таблети в глобален мащаб по брой продадени устройства, като се нареждаше след Huawei, Samsung и Apple, сочат данни на IDC.

Новите таблети се зареждат с USB-C, което е стандартно за повечето лаптопи, таблети и телефони с Android. Освен това устройствата разполагат със слотове за micoSD карти, което може да увеличи паметта им. Животът на батерията и на двете предложения е 12 часа.

Amazon пуска и версия, насочена към деца, на цена от 139,99 долара, която пристига с устойчив кейс. Fire HD Kids Edition предлага годишен абонамент за Amazon FreeTime Unlimited, абонаментна услуга за детски книги, видеа и игри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още