IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алтерко представя смарт камера, измерваща телесна температура за 0.5 секунди

Новият продукт е цялостно решение за превенция на епидемии, включващо скрининг на телесната температура и интелигентна система за предупреждение

15:56 | 20.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Алтерко Роботикс</p>

Снимка: Алтерко Роботикс

Българската IoT компания Алтерко Роботикс представи нов смарт продукт на пазара под бранда MyKi. Устройството MyKi Tcam e умна камера за дистанционно измерване на телесната температура с точност от +/- 0,3°C. Самият скрининг отнема едва 0.5 секунди и при засечена температура над 37.3°C камерата влиза в предупредителен режим, като веднага се задействат вградените аларма и гласово предупреждение за наличие на висока температура. Това прави MyKi Tcam перфектното решение за превенция на епидемии, като камерата е подходяща за употреба в офиси, заведения, хотели и други обществени места, където в момента е задължително измерване на температурата на посетители и служители.

Устройството вече може да бъде закупено на цена от 699 евро без ДДС на официалната уеб страница на MyKi, както и от VIVACOM.

„MyKi Tcam е третият нов продукт, който представяме през последния месец. Това е и поредната ни иновация, насочена към справяне с настоящата епидемична обстановка в цял свят. Смарт камерата е компактна и лесна за употреба. Засича за по-малко от секунда наличието на висока температура и така подпомага навременната превенция на разпространение на вируси. Продуктът е много подходящ както за офиси и бизнес сгради, така и за жилищни кооперации и обществени помещения“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

MyKi Tcam e умна камера за скрининг на телесната температура, тежаща само 735 грама, а в основата ѝ има скоба със стандартна резба ¼, което я прави лесна за монтаж както на таван, така и на под. Батерията на камерата е акумулаторна с USB захранване и издържа до 8 часа в режим на работа.

MyKi Tcam има вградено двупосочно аудио, което позволява провеждане на разговор при необходимост. При доближаване на камерата (на 1 м) тя автоматично ще ви напомни за измерване на температурата. Оборудвана е с OLED дисплей, на който в реално време се показва засечената температура, като същевременно тя се съобщава и гласово. Всеки процес на измерване на температурата завършва за 0.5 секунди, а благодарение на високочувствителния сензор, високата прецизност при измерване е гарантирана – с точност до +/- 0,3 °C.

Камерата разполага и с вградена смарт система за предупреждение. Когато устройството засече телесна температура по-висока от 37.3°C, веднага сигнализира за това чрез аларма и гласово предупреждение.

MyKi Tcam има вграден WiFi модул, който позволява свързването на устройството със смартфон, телевизор или компютър и видео наблюдение на живо. Това се осъществява в специално разработеното, безплатно приложение FINDCAM Max, което е достъпно както за iOS, така и за Android.



Интелигентният интерфейс на приложението дава статистически данни за измерванията на температурата в реално време и позволява съхранение и достъп до данните за направените измервания и видео записи назад във времето. Данните се съхраняват на вградената карта памет (128 GB), a приложението е мястото, където те са достъпни и могат да бъдат прегледани и анализирани по всяко време за максимално удобство на потребителя.

Наскоро Алтерко Роборикс разработи също иновативен оксиметър и система за наблюдение на пациенти в домашни условия съвместно с ВМА. Устройството вече премина успешно тестове във водещото лечебно заведение у нас, като в момента се тества и от в болници в Италия и САЩ. Благодарение на тази нова разработка, България стана първата и единствена страна в света, в която лекари могат да наблюдава виталните параметри на болните от COVID-19 в домашни условия. При влошаване на показателите медиците ще могат да реагират и пациентът да бъде приет за лечение навреме.

Друг нов продукт със здравна насоченост на компанията е Shelly AIR, който бе дарен на 7 български болници. Устройството е ефективен уред за пречистване на въздуха, който ще подпомогне лекарите на първа линия в борбата срещу вирусите, включително COVID-19. С помощта на мощни UV-C лъчи Shelly AIR унищожaва за секунди до 95% от бактериите и вирусите във въздуха в помещението, в което се намира. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още