IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Zalando придоби стартъп, който помага за намирането на точния размер дрехи

Fision разработва софтуер за сканиране на тялото

17:45 | 16.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Модната компания за електронна търговия Zalando обяви, че е придобила компанията за сканиране на тялото, за да реши най-големия въпрос на хората, които си купуват дрехи онлайн – как да разберат дали моделът ще им стане, предава Ройтерс.

Zalando е купила Fision – базиран в Цюрих разработчик на софтуер, чието приложение за сканиране на тялото включва виртуална пробна, която помага на купувачите по-лесно да решат дали дадена дреха ще бъде точният размер за тях.

Сделката, чиито условия не са разкрити, ще помогне за намаляване на обема на дрехите, които се изпращат до купувачите и в крайна сметка не им пасват. Това пък ще означава по-малко върнати дрехи при компанията.

„Клиентите ще получават съвети за размера на по-ранен етап в отношенията им със Zalando”, твърди Стасия Кар, директор на Zalando по инженерните въпроси.

По думите ѝ всичко това може да помогне за по-лесното даване на обратна връзка от хората, до повишаване на потребителската лоялност, а в дългосрочен план и до намаляване на отпадъците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още