IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стив Балмър: Продажбите на Surface RT са скромни

Причината е в стеснения дистрибуционен канал – таблетът се продава само онлайн чрез Microsoft Stores

09:37 | 12.11.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Поне засега Microsoft не може да се похвали с добри продажби на таблета си.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Поне засега Microsoft не може да се похвали с добри продажби на таблета си. Снимка: Ройтерс

Surface е първото собствено устройство на Microsoft в областта на мобилния компютинг. До момента обаче Microsoft не e предоставял официална статистика за продажбите на таблета си Surface RT. В първи коментар за продажбите в интервю за френския вестник Le Parisien обаче главният изпълнителен директор на концерна Стив Балмър говори за „скромен старт“. 

Според Microsoft обаче той е свързан не толкова с липсващо търсене, а с по-скоро стеснения дистрибуционен канал. Устройството се продава само онлайн чрез Microsoft Stores, където обаче често липсват бройки. Недостигът на бройки обаче според Балмър е "добър знак", но Microsoft ще действа бързо, за да реши този проблем.

Стив Балмър припомня, че след Surface се подготвя и пазарната премиера на по-мощната версия на таблета, която ще предлага дисплей с по-висока резолюция и по-мощен процесор, разработка на Intel. Става дума за Surface Pro, който ще използва и пълноценната версия на Windows 8.

Главният изпълнителен директор на софтуерния гигант повтори също, че за първите три дни от старта си Microsoft е продал 4 млн. актуализации до Windows 8.

Междувременно във форума на Microsoft "Surface Forum“ се появиха коментари от няколко потребители на таблети, които пишат за дефекти в качеството на капака на клавиатурата (Touch Cover). Става дума за „спукани шевове“ или падащо лого на самия таблет. Все пак Microsoft реагира бързо на докладваните проблеми и редица потребители хвалят бързата реакция на концерна, който е заменил веднага проблемните устройства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
ПИЧ
преди 11 години
Surface Pro, с пълноценната версия на Windows 8 - това ще бъде номер 1 устройство- таблет и компютър в едно, никой досега не го е правил.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още