IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PlayStation 4 ще се появи на пазара през 2012 г.

Конзолата ще е снабдена с устройство за контролиране на движенията с помощта на ръцете

13:07 | 05.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Тайвански компании ще започнат в близко бъдеще производството на игровата конзола PlayStation 4, която ще се появи по пазарите през 2012 г., пише IT блогът DigiTimes.

Според информацията на сайта производителите Foxconn и Pegatron Technology вече са получили зелена светлина да започнат с производството на 20 млн. конзоли PlayStation 4 (PS4).

Ако информацията се потвърди, новото поколение конзоли на Sony ще се появи на пазара значително по-рано от досега известните срокове. Японската компания вече потвърди, че работи над следващата версия на устройството си, но пускането на пазара на наследника на PS3 се очакваше доста по-късно.

Ако PS4 наистина се появи по магазините догодина, между въвеждането на пазара на PS3 и представянето на наследника й ще са минали шест години. Sony ще поддържа двете конзоли паралелно - какъвто беше случаят и с PS2.

DigiTimes изглежда има добри връзки с разработчиците на Foxconn. Сайтът за IT новини пише освен това, че с PS4 Sony ще въведе управление с ръце с устройство, подобно на Kinect на Microsoft. 

PS3 също поддържа управление с ръце посредством контролер, подобно на Wii на Nintendo, но доста по-прецизно. По време на изложението за игри E3 през тази година Nintendo представи своята нова конзола Wii U, която направи впечатление преди всичко с втория си дисплей във формата на таблет. Според слуховете и Microsoft работи над наследник на Xbox 360, като публикации на технологичните блогове твърдят, че устройството в момента се намира в тестова фаза. 

Според по-ранни информации, новата конзола на Sony ще има пълна съвместимост с PS3, PS2, PS1 и даже с PSP. Според специалистите това ще бъде много добър ход, тъй като бъдещите притежатели на игровите конзоли ще могат без проблеми да играят и игрите от предишните серии. Не е изключено проектът да има и недостатъци, например висока цена на крайния продукт и висока цена на игрите и периферията. Проблемът с прегряването също се очаква в най-скоро време да бъде решен.

Sony PS4 ще е много по-компактна от своя предшественик и ще поддържа известните мултимедийни формати, пълноценен интернет достъп и, разбира се, отлична графика. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още