IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft тунингова старата си конзола Xbox 360

Устройството се превръща в универсален център за забавления

11:10 | 05.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Представяне на новостите около конзолата на Microsoft. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Представяне на новостите около конзолата на Microsoft. Снимка: Ройтерс

Повече предложения за стария софтуер. Вместо да влага милиарди долари в развитието на нова игрова конзола, Microsoft разширява спектъра на функционалност на актуалния си хардуер. Седемгодишната конзола Xbox360 вече ще бъде снабдена с уеб браузър, с медийна програма, която ще бъде съвместима с iTunes на Apple и ще излъчва и тв програми, предаде Ройтерс.

Допълнително приложение пък ще превръща смартфоните и таблетите в дистанционни за конзолата.

Microsoft позиционира своята игрова конзола все повече в областта „мултимедия център“. В рамките на изложението E3 game expo в Лос Анджелис софтуерният концерн не само не представи нова конзола, но и не предложи хитови нови заглавия на игри, а само продължения на сегашните хитове – състезателната игра Forza и Splinter Celll по Том Кланси.

Xbox Music се казва новата медийна услуга, която ще бъде стартирана по-късно през годината с първоначално около 30 000 заглавия. Тя ще бъде налична на конзолата, на смартфони и компютри с Windows. Въпреки че не беше изрично споменато, предполага се, че стартът на Xbox Music ще означава същевременно гибел на неуспешния му предшественик - Zune.

За това говорят и засега непотвърдени спекулации, че Zune не е предварително инсталиран в предстоящата операционна система Windows Phone 8. 

Xbox Music ще интегрира и популярните поточни услуги, като last.fm или iHeartRadio. Microsoft обяви наскоро, че клиентите на онлайн услугата Xbox Live прекарват повече време, като слушат музика или гледат видеа, отколкото играейки игри. 

Друга важна стъпка в посока към мултимедйната централа е въвеждането на браузъра Microsoft Internet Explorer в конзолата. В продължение на години Microsoft се колебаеше да извърви пътя до тук. Чрез браузъра сега е възможно съдържанието от онлайн услугата на Microsoft - Xbox Live, да се сваля и да се показва и на телевизионен монитор, пише още Ройтерс.

Последна актуализация: 23:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още