IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC e първият външен производител с PlayStation сертификат

Устройствата със сертификати ще изпълняват определени стандарти за контрол и графични възможности

14:10 | 05.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	HTC One X стана първият смартфон, произведен от външна компания, с&nbsp;PlayStation сертификат. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

HTC One X стана първият смартфон, произведен от външна компания, с PlayStation сертификат. Снимка: Ройтерс

Тайванският концерн HTC е първата компания, която ще представи в смартфоните си с операционна система Android новата платформа PlayStation Mobile, обяви днес японският концерн за потребителска електроника Sony, цитиран от Ройтерс.

Първият сертифициран смартфон ще бъде флагманът HTC One X, а за HTC това ще бъде сериозно предимство пред конкуренцията, тъй като игрите за PlayStation са сред най-харесваните и популярни сред геймърите, а смартфоните и таблетите са считани за сериозна заплаха за конзолите.

„HTC е фокусирана върху това да достави на потребителите си иновативно и мобилно преживяване. Невероятният свят на компютърните игри на Sony ще бъде достъпен веднага на всички клиенти на HTC One“, заяви главният продуктов директор Коюджи Кодера.

Преди това в рамките на изложението E3 Sony обяви, че тепърва се задава сериозен брой смартфони и таблети с Android, които ще пренесат удоволствието от PlayStation в мобилния свят.

За първи път Sony обяви това свое намерение още през януари 2011 г., тогава под името PlayStation Suite. След това концернът обяви, че ще отвори програмата и за трети страни. През есента на 2011 г. Sony поясни, че води преговори с редица производители на телефони.

Устройствата със сертификат PlayStation ще изпълняват определени стандарти за контрол и графични възможности. Съответно сертифицираните смартфони и таблети ще имат достъп до PlayStation Store Mobile, където потребителите могат да си купят редица класики за PlayStation. Досега подобни сертификати имаха Xperia Play и Xperia arc на Sony Ericsson и таблетите S и P. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още