IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell пуска серия от бижута, направени от рециклирани компютри

Компанията стартира красива линия от златни накити

17:20 | 11.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: bayouwithlove.com</em></p>

Снимка: bayouwithlove.com

Нова линия от бижута беше пусната тази седмица от последното място на Земята, от което всеки разумен човек би потърсил моден съвет, но зад проекта стои производителят на компютри Dell Computers. Компанията прави ограничена серия от бижута, създадени от злато, което е добито от рециклирани компютри, пише TechCrunch.

В рамките на проекта Dell си партнира с актрисата Ники Рийд, като предлага 14 и 18-каратови златни пръстени, обеци и маншети. Инициативата е по-скоро начин да привлече внимание към усилията си за рециклиране, но определено е доста красив начин да го направи.

Според Американската агенция за опазване на околната среда само 12,5% от електронния отпадък се рециклира, което значи, че около 60 млн. долара под формата на злато и сребро биват изхвърляни всяка година от стари телефони.

Dell твърди, че новите ефективни процеси по рециклиране са дали на компанията достъп до материала, така че тя е решила да направи нещо интересно със златото. Ники Рийд е дизайнер на бижутата.

Те са пуснати за предварителна поръчка. Цените им варират от 78 долара за златен пръстен до 348 долара за чифт маншети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още