IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стилният часовник – как да го изберем?

На какво да обърнем внимание при избора на мъжки часовник, който ще носим на бизнес срещи и като цяло – в по-формална среда

11:37 | 09.06.09 г.
Стилният часовник – как да го изберем?
Мъжкият часовник се счита за най-важния аксесоар на мъжа – елемент, говорещ за стила и често пъти от голямо значение за формиране на първоначално мнение. Интересът към този детайл не е за пренебрегване и е препоръчително да не се съчетават „неофициални“ часовници с официална и формална среда и обратно. Или с други думи – добре е да се избягва носенето на мултифункционални спортни часовници в съчетание с костюм, елегантно облекло и бизнес среща.

Investor Style подбра няколко съвета на модни експерти по отношение на това какво трябва да имаме предвид при избора на елегантен модел ръчен часовник. Дори на пръв поглед това да изглежда лесна работа, при заемането със задачата на практика, неминуемо възникват въпроси и колебания.

Вземете предвид стила си на живот

Препоръчително е да имате часовник както за работа, така и за свободното време, ако стилът ви на живот го изисква или просто обичате разнообразието. При всички положения, когато купувате елегантен часовник, е добре да заложите на класически или по-траен модел. Спортните часовници или тези с много технически функции не са за предпочитане в много официални ситуации, защото създават впечатлението за небрежно отношение към отсрещната страна.

Ако часовникът ви има екстри като нощно виждане, измерва разстояния, изчислява надморска височина, има компас, гумена каишка и/или дигитален дисплей, това не е подходящият аксесоар за офиса, срещи с клиенти и партньори или вечерни коктейли.

Метална каишка

Металът е по-практичен от кожата и е по-траен. Еднакво елегантно е да се носи с бизнес костюм и в ежедневни ситуации. Ето защо той е не само универсален, но на всичкото отгоре е и водоустойчив. Естествено, предполага се, че сте избрали достатъчно стилен и качествен модел, за който ще е сигурно, че няма да ръждяса или потъмнее при досег с вода. Ако имате излишни пари, бихте могли да си вземете златен модел, но бъдете внимателни, защото може да ви изиграе лоша шега с впечатлението, което ще направите, ако избраният модел е твърде претенциозен.

Циферблатът

Нещо, което прави впечатление, е големината на циферблата на фона на китката. На голяма мъжка ръка часовник с малък циферблат би изглеждал като женски. Производителите на часовници непрекъснато правят продуктите си с по-големи от стандартните циферблати и това се превърна в мода. В последно време по-търсени са големи циферблати, независимо дали iсобственикът е с голяма ръка или не.

Водоустойчивост

Устойчивостта на вода не само на материала на каишката, но и на часовника като цяло е често търсена екстра от купувачите. Счита се за голямо предимство да можеш да се къпеш или да плуваш с часовника си, но, ако трябва да сме честни, хората почти не го правят. Водоустойчивостта е добра характеристика за даден модел, защото ако вали и часовникът инцидентно се намокри, няма от какво да се притеснявате.

Това, което хората обикновено не знаят, е, че водоустойчивостта има различни степени и в най-общия случай стандартните модели са устойчиви на вода освен ако продължително време не ви вали наистина проливен дъжд. Добре е просто да попитате продавача в каква степен са защитени отделни предлагани часовници. Някои биха издържали влага от случайно опръскване, дъжд, потене и т.н., а други издържат на 50 до 100 метра под вода.

Цвят на дисплея и каишката

За модно в последно време се смята дисплеят и каишката да са в ярки цветове. Такива решения има както при скъпи, така и при по-евтини модели. Ако се спрем на подобен род модно решение, съветът на специалистите е да подбираме внимателно гардероба си, като се придържаме към основни и семпли цветове при носенето на избрания часовник.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още