IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадона е най-богатият музикален изпълнител

Певицата не е оглавявала класациите през последните три години, но е начело по състояние

09:29 | 04.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Мадона. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Мадона. Снимка: архив Ройтерс

56-годишната поп икона Мадона е един от най-трудолюбивите музикални изпълнители през последните три десетилетия. Тя е продала повече от 300 млн. копия на албумите си по целия свят.

Въпреки че не е оглавявала музикалните класации от няколко години, Мадона застана начело на списъка на най-богатите музиканти със състояние от 800 млн. долара, пише Market Watch, позовавайки се на данни на консултантската агенция Wealth-X.

През последното десетилетие музикалната индустрия претърпя големи промени, а хората започнаха все повече да предпочитат стрийминг услугите, вместо купуването на дискове. През това време Мадона подписа редица доходоносни договори, включително този с Live Nation през 2007 г. Той е настойност 120 млн. долара и включва промотиране на концертите ѝ, продаване на мърчъндайз и дистрибуция на албумите на певицата.

Никой в класацията на най-богатите музикални изпълнители тази година не може да се доближи дори до резултатите на Мадона. Тейлър Суифт, която е една от най-популярните поп звезди в света в момента, дори не достигна до Топ 10, тъй като богатството ѝ възлиза на 200 млн. долара.

Но парите не са всичко. Суифт има 47,4 млн. последователи в Twitter, което я прави една от най-влиятелните личности в социалните мрежи.

Кои музиканти влязоха в челната десятка на най-богатите изпълнители можете да видите в нашата галерия


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още