IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Луксозните хотели отново са на мода

Кои са най-луксозните и скъпи хотели на Стария континент

14:08 | 25.10.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Цената на двойна стая в Mandarin Oriental в Барселона започва от 450 долара за нощ. <em>Снимка:&nbsp;Mandarin Oriental&nbsp;</em></p>

Цената на двойна стая в Mandarin Oriental в Барселона започва от 450 долара за нощ. Снимка: Mandarin Oriental 

Заради кризата в еврозоната и мудното развитие на американската икономика луксозният престой в някои от най-добрите световни хотели едва ли са приоритет на пътуващите. Изследване на American Express Business Insights, цитирано от CNBC, показва обаче, че те се справят доста добре.

Разглеждайки тенденциите в хотелиерския сектор в Европа от спада през 2008 г. до първото тримесечие на 2011 г., Суята Бхатия, вицепрезидент на AMEX Business Insights за Европа и Азия, разкрива, че луксозното настаняване се възстановява по-бързо, отколкото хотелите в премиум или средния клас. Посетителите от САЩ и т. нар. регион БРИК - Бразилия, Русия, Индия и Китай – движат растежа.

„Харченето за лукс отново е на мода“, казва Бхатия. „Ако говорите с хора от индустрията, ще чуете да казват, че чувстват как хората извън Европа се завръщат и участват в тяхното възстановяване“.

И така – къде се намират най-добрите места за луксозен хотелски престой, където свикналите на лукса ще пръснат с удоволствие баснословни суми? CNBC се консултира с главния редактор на Luxury Travel Magazine Кристин Грей, за да представи десетте най-луксозни хотела на Стария континент. 

Вижте някои от най-луксозните хотели в Европа в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 3
anna.christoforova
преди 12 години
Всъщност хотелът разполага със 173 стаи, от които 48 Junior Suite, 7 Suite и 4 топ апартамента. Цената на най- скъпият от топ- апартаментите е 15 000 швейцарски франка на вечер и е кръстена МАЕСТРО на маестро Караян. Площта на този апартамент е 400 кв.м. Хотелът разполага с 2 ресторанта, единият от които- The Restaurant, е gourmet ресторанта с горепосочените отличия, а Garden Restaurant е известен с отличната си европейска кухня и терасата, с главозамайваща гледка към езерото. Хотелът тази година е на първо място сред луксозните хотели в Швейцария. Спа центърът получава отличие за best country spa in Switzerland, както и Best interior design. Освен историческа забележителност в Цюрих, хотелът е и един своеобразен музей. Разполага с над 150 скулптури, сред които- на Хуан Миро и Рене Магрит. Произведенията на изкуството са разположени из целия хотел. Ценителите могат да разпознаят картини от различни епохи в изкуството. Определено хотелът си заслужава да бъде видян.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Liliyanaandreeva
преди 12 години
Хубава работа, ама - ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още