IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Интерактивна изложба дава старт на председателството

Мултимедийната експозиция ще бъде прожектирана върху разнообразни по размери и форми прожекционни площи

14:21 | 11.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Интерактивната палата пред Народния театър &quot;Иван Вазов&quot;. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Интерактивната палата пред Народния театър "Иван Вазов". Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Официалният старт на първото Българско председателство на Съвета на ЕС 2018 ще бъде даден с тържествена церемония в Народния театър, съобщиха от правителствената информационна служба.

Преди официалното откриване премиерът Борисов ще проведе работна среща с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, на която ще бъдат обсъдени предизвикателствата пред Европа по време на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Във фокуса на срещата ще бъдат българските приоритети, част от програмата на триото Естония - България - Австрия. Това са перспективите пред Западните Балкани, продължаването на кохезията, сигурността и стабилността на ЕС, цифровата икономика, както и бъдещето на Европа и младите хора в oбщността. 



Председателят на Европейския съвет пристига в България за откриването на първото Българско председателство на Съвета на ЕС, което ще стане с откриващ концерт в Народния театър. Освен него официални гости на церемонията ще са президентът Румен Радев, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и министър-председателят Бойко Борисов.

Преди тържественото откриване в Народния театър официалните гости ще разгледат интерактивна изложба с фотографии и картини на големи български художници. Мултимедийната експозиция ще бъде прожектирана върху разнообразни по размери и форми прожекционни площи. 

Още подобни новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още