IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десетте най-скъпи парфюма в света

Създаването на най-добрите парфюми е свързано със смесването на точни и рядко срещани съставки, които повишават цената на продукта

09:40 | 31.08.14 г.
<p>
	<em>Снимка: www.annickgoutal.com</em></p>

Снимка: www.annickgoutal.com

Естествените аромати и парфюми са част от живота на хората още от древността, благодарение на което приятни аромати и наситени с емоции миризми присъстват в различни пространства или ароматизират кожата и косата на човека. Днес човечеството знае и има възможността да създава множество и различни парфюми, пише The Richest.

Добрият парфюмерист е смятан едновременно за добър химик и артист, смесващ химични вещества и съставки, за да създаде най-приятните аромати.

В съвременното общество, както мъжете, така и жените носят парфюми. Търговията с аромати пък се е превърнала в пазар на луксозни стоки, а хората очакат да платят повече за красиво декорирана бутилка с хубав аромат. Парфюмът е и хубав подарък, а и остава популярен дори в период на рецесия.

Разбира се, повечето хора не биха похарчили сума, която се доближава до цените в този списък. От леки, флорални аромати до силни и мускусни такива, изкуството да създаваш парфюми става все по-сложно, което увеличава цената на крайния продукт.

Цените на десетте най-скъпи парфюма в света са повлияни от дизайна на бутилката, от съвременните тенденции и от това колко редки съставки се съдържат вътре.

Кои са десетте най-скъпи парфюма в света можете да видите в нашата галерия!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още