IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бионсе е най-високоплатената жена в музикалния бизнес

Приходите на звездата за последната година възлизат на 115 млн. долара

16:36 | 05.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Бионсе. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Бионсе. Снимка: архив Ройтерс

Суперзвездата на R&B музиката Бионсе е най-високоплатената жена в музикалния бизнес през 2014 година.  Певицата оглави класацията на списание Forbes със 115 милиона долара, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Класацията обхваща период от 12 месеца - от юни 2013 до юни 2014 година.

Приходите на Бионсе са два пъти по-високи от заработеното от певицата през миналата година. По-голямата част от огромната сума идва от световното турне на 33-годишната звезда.

Благодарение на него певицата се издигна от четвъртото място до първата позиция в класацията на най-високоплатените  жени в музикалния бизнес. 

Бионсе изнесе 95 концерта от юни 2013 до юни 2014 година, като печелеше средно по 2,4 милиона долара във всеки град, пише Forbes, като се позовава на данни от Pollstar. Част от средствата идват от албума на певицата от декември миналата година и от рекламни договори.

На второ място в списъка е 24-годишната популярна кънтри изпълнителка Тейлър Суифт с 64 милиона долара. Това е една позиция напред за нея в сравнение с миналата година. Тогава тя бе на трето място с 55 милиона долара.

35-годишната поп певица Пинк се изкачи от номер 8 през 2013 година на трето място с 52 милиона долара.

Родената в Барбадос 26-годишна Риана е на четвърто място в класацията на списание Forbes за най-високоплатените жени в  музикалния бизнес с 48 милиона долара. В Топ 5 е намерила място и 30-годишната Кейти Пери с около 40 милиона долара.

Американската певица Мадона, която през миналата година оглавяваше аналогичната класация със 125 млн. долара, сега не е успяла да попадне сред първите 10. 28-годишната Лейди Гага, поставена през 2013 година на второ място, този път е на девето, с очаквани приходи от 33 милиона  долара.

Класацията на най-високоплатените жени в музиката Forbes съставя на базата на данни за продажба на музикални  произведения, билети за концерти и съпътстващата продукция, а също на интервюта с промоутъри и мениджъри на изпълнителите. Използвани са още данни от Pollstar, американската асоциация на  звукозаписните компании (RIAA) и системата за маркетингови  изследвания на музикалния пазар Nielsen SoundScan.

Звездите, попадащи в престижния Топ 10 на класацията, можете да видите в нашата галерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още