IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts




  • Коментар


    • Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнение

      м да, Малтус е още жив
      теб майтап ти се вижда.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
        [ATTACH=CONFIG]n4173202[/ATTACH]
        м да, Малтус е още жив

        Коментар


        • Click image for larger version

Name:	689498213.jpg
Views:	1
Size:	80.4 КБ
ID:	4173202

          Коментар


          • Прокуратурата обвини бившия премиер и здравни министри на Румъния заради ваксините срещу Ковид

            Бивши държавни служители на Румъния отиват на съд заради закупуването на ненужно количество ваксини срещу Ковид. Прокуратурата обвини бившия премиер Флорин Кицу и бившите министри на здравеопазването Влад Войкулеску и Йоана Михаила, че са договорили повече дози ваксина срещу Ковид-19, отколкото е необходимо през януари-май 2021 г., причинявайки щети на държавния бюджет.

            Румънската дирекция за борба с корупцията (DNA) официално започна наказателното разследване срещу Кицу по-рано тази седмица, а в петък, 8 декември, също официално обвини Войкулеску в злоупотреба със служебно положение.

            Според прокуратурата на 10 и 18 март 2021 г. Влад Войкулеску, като министър на здравеопазването, „в нарушение на законовите разпоредби и без никакви документи/анализи, удостоверяващи необходимостта от покупката“, е сключил сделка и е наредил плащане за допълнителна покупка на повече от 14,4 милиона дози ваксини на Pfizer и Moderna. Обвинението е, че той е договорил допълнителните дози, въпреки че е знаел, че 10,7 милиона души отговарят на условията за ваксинация, а дозите ваксина, договорени преди 1 януари 2021 г. (37 588 366 дози), биха били достатъчни за ваксиниране на повече от 23 милиона души.

            Освен това Влад Войкулеску е изготвил меморандум, който бившият премиер Флорин Кицу е одобрил на 19 април 2021 г., за закупуване на допълнителни 4 260 269 дози от ваксината на Pfizer. Влад Войкулеку, подобно на другите заподозрени по случая, многократно е отричал каквото и да е нарушение. Преди да отиде в централата на Дирекцията за борба с корупцията (DNA) на 8 декември, той каза пред репортери, че Флорин Кицу винаги се е консултирал с президента Клаус Йоханис по въпроси, свързани със закупуването на ваксини срещу Ковид-19.

            „Не само, че не съм подписал съответните договори, но когато те взеха решенията да ги подпишат и съобщиха решението на Европейската комисия, която продължи поръчката, те дори не ме уведомиха“, каза той, цитиран от News.ro.
            Свръхсмъртността от рак е нараснала от -1,379 през 2020 г. до +7,162 през 2022 г. след масовата ваксинация в Япония

            Ново рецензирано проучване, публикувано в Cureus, установи значително увеличение на смъртността от всички видове рак през 2022 г., след като по-голямата част от японското население получи дози от иРНК ваксините срещу Ковид.

            „Статистически значимо увеличение на коригираната спрямо възрастта смъртност на всички видове рак и някои специфични видове рак, а именно рак на яйчниците, левкемия, простата, устната кухина, панкреаса, гърдите, се наблюдава през 2022 г., след като две трети от японското население получи три или повече дози от ваксината SARS-CoV-2 mRNA-LNP“, потвърждават авторите на изследването.

            Свръхсмъртност от рак

            Свръхсмъртността или допълнителните смъртни случаи се изчисляват, като се проследи изменението на броя смъртни случаи по месеци в сравнение със средния им брой за съответния месец през базовия период, в случая 2020 г.

            Колкото по-висока е стойността на показателя, толкова по-голям е броят на починалите през наблюдавания месец. Ако показателят е с отрицателна стойност, това означава, че смъртните случаи са по-малко в сравнение с базовия период и тогава свръхсмъртността е отрицателна.

            През 2020 г. допълнителните смъртни случаи възлизат на -28 126 (свръхсмъртност от всички причини -2,3%) и има -1 379 допълнителни смъртни случаи от рак (свръхсмъртност от рак -0,4%).

            През 2021 г. след въвеждането на ваксината допълнителните смъртни случаи са нараснали до 25 453 (свръхсмъртността по всички причини е скочила с 2,1%) и има 3 870 допълнителни смъртни случая от рак (свръхсмъртност от рак 1,1%).

            През 2022 г. е имало 115 799 смъртни случая по всякакви причини (свръхсмъртност по всякакви причини 9,6%) и 7 162 допълнителни смъртни случая от рак (свръхсмъртност от рак 2,1%).

            Авторите на изследването посочват ваксината срещу Ковид като виновник.

            Значителното увеличение на смъртността от рак по-скоро „може да се дължи на няколко механизма на mRNA-LNP ваксинацията“, отколкото да се дължи на „самата инфекция от Ковид-19 или на намалената грижа за раковоболните заради локдауните“.

            По време на пандемията свръхсмъртността, включително свръхсмъртността от рак, стана проблем в Япония.

            Проучването „имаше за цел да оцени как са се променили коригираните спрямо възрастта нива на смъртност за различните видове рак в Япония по време на пандемията от Ковид-19 (2020-2022 г.)“, като използва официални статистически данни от Япония, които сравняват наблюдаваните годишни и месечни нива на смъртност с прогнозираните проценти въз основа на данните преди пандемията (2010-2019 г.), използвайки логистичен регресионен анализ.

            Авторите подчертават рязкото увеличение на случаите на рак след прилагането на множество дози от иРНК ваксина.

            Докато „не се наблюдава значителна свръхсмъртност през първата година на пандемията (2020 г.)“, свръхсмъртността от рак „се наблюдава през 2021 г. след масова ваксинация с първата и втората доза ваксина“, пишат изследователите.

            Всъщност най-смъртоносните ракови заболявания са „намалявали“ преди 2020 г. След въвеждането на ваксината това намаление започна да се забавя.

            Коригираните спрямо възрастта нива на смъртност за четирите ракови заболявания с най-много смъртни случаи (бял дроб, колоректален, стомах и черен дроб) „показаха тенденция на намаляване до първата година на пандемията през 2020 г., но темпът на намаляване се забави през 2021 и 2022 г.“, се казва в проучването.

            Авторите на изследването са японската клиника „Мацубара“, педиатричният раков фонд „Нагоя“, клиниката по сърдечно-съдова медицина „Хонбецу“ и институтът „Учебно здравно общество“.

            Д-р Джеймс Торп, известен американски акушер-гинеколог и специалист по майчина фетална медицина, изразява опасения относно потенциалните връзки между увеличаването на общата и свързаната с рака смъртност след въвеждането на ваксината срещу Ковид-19 в Япония.

            „Д-р Мики Гибо и колегите му в Япония съобщиха за увеличение на общата смъртност, като специално подчертаха увеличаването на смъртните случаи от рак, изчислено от данните преди и след въвеждането на ваксината срещу Ковид-19. Техните констатации предизвикват безпокойство“, кoментира д-р Джеймс Торп.

            „Въпреки че изчисляването на допълнителните смъртни случаи по своята същност е сложно, методологиите, използвани от авторите, изглеждат валидни.“

            Д-р Торп посочва как анализът предполага, че от 2020 до 2021 г. общите смъртни случаи и смъртните случаи от рак значително надвишават нормалните вариации, съответно с 8 и 3 стандартни отклонения, въз основа на голям размер на извадката.

            Увеличение от 8 и 3 стандартни отклонения съответно в общата смъртност и смъртните случаи от рак показва силно необичайни и значителни отклонения от очакваните тенденции, което предполага въздействаща основна причина. Д-р Торп смята, че времето на увеличаване на свръхсмъртността от рак е подозрително.

            „Това увеличение може да има множество причини и причинно-следствената връзка не трябва да се извежда прибързано. Независимо от това, времето на тези увеличения във връзка с въвеждането на ваксината е забележително, особено като се има предвид продължаващото нарастване на случаите на рак от 2021 г. до момента.“

            Коментар


            • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

              "Случаите на онкологични заболявания при хора под 50 г. са скочили с 80% през последните 30 години

              Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2024...mladite.602747
              "
              ​​​​​​​...АДСКИ ЗАБАВНОТО на тази формулировка - да си спомним любимата книга на Б. Г. - "как да лъжем със статистиката" - е това, че може през последните ДВЕ ГОДИНИ случаите на онкологични заболявания при хора под 50 г. да са скочили със 78%. Но като го напишеш по този начин, звучи по-иначе. Нещо като да почнеш да изчисляваш "глобално затопляне" баш от края на малката ледникова епоха.
              Много добре казано.
              Мисля, че по тази причина, онкологичните заболявания, тази тема няма да се закрие скоро. Ще ти препоръчам още една книга, много по-яка от "как да лъжем със статистика" - "How not to be wrong". Там има една глава как се правят замервания за ефективността на лекарствата, ваксините и бонбоните Харибо. Направо ще ти падне шапката като стигнеш до бонбоните.

              Коментар


              • Тази тема вече не е много актуална, за радост.

                Коментар


                • Деветото заседание на Междуправителствения орган за преговори в процеса за приемане на корекциите на проекта на Пандемичното споразумение завърши без консенсус и окончателен вариант.

                  Преговарящите НЕ УСПЯХА !!! да постигнат споразумение по отношение на предложения вариант на „Договор за пандемия" .

                  Ако проследите сесията ще видите колко настоятелно и колко пъти Генералният директор призовава към консенсус.

                  Явно натискът за подписване през м.Май 2024 г., на окончателния вариант, е голям, защото той направо умолява делегатите да направят своите компромиси за да се премине към финалния етап и гласуване през м.Май 2024 г.

                  Тази сесия - 9-та по ред, беше обявена като заключителна и трябваше да приключи на 28.03.24 г., но не приключи и ще бъде подновена на 29.04 до 10.05.24 г.

                  Нов проект на предложения „Договор за пандемията“ се очаква да бъде разпространен до държавите членки (на английски език) до 18 април 2024 г.




                  Проблемът за приемането на споразумениети явно е огромен, щом държавите членки

                  са изпратили над 5000 текстови редакции на документа, който е от 29 страници. Това води ди нарастване на обсъждания материал в обем от 100 страници.

                  От СЗО са купили бутилките с шампанско, но за радост бариерите все още са спуснати и няма повод да го пият.

                  Интересно ще е ако с цел да ускорят "консенсуса" ни спретнат нова пролетна пандемия.

                  Носят се слухове, че големи пратки с маски са пристигнали в администрациите на големите търговски вериги.

                  Не се страхувайте, защото става дума за много пари, които държавите членки трябва да осигурят на СЗО след подписване на споразумението. Те също така следва да ангажират и държавна отговорност за рискове от увреждане с лекарства и ваксини, вместо производителите да носят такава и това е голям "препъни-камък".

                  Въпреки това отпорът от наша страна трябва да е готов - този път активно неподчиняване на мерките.

                  Всеки трябва да каже: " Без мен!".

                  Вече няма да е тест и пасивност няма да свърши работа, защото пасивността само ще подкрепи наложеното насилие.

                  Бъдете мъдри!

                  Н. Ламбова

                  Можете да се включите в Гражданската Инициатива „Доверие и Свобода“ или като подпишете хартиената бланка и я изпратите на
                  посочените пощенски адреси или като попълните онлайн формата.
                  В Инициативата могат да се включат всички български граждани, независимо къде живеят в момента - в България или в чужбина. Подписка на гражданска инициатива „Доверие и свобода“

                  https://www.eurochicago.com/2024/01/initiative2024/



                  1. Следвайте линка и попълнете данните, които се изискват:
                  https://eci.ec.europa.eu/040/public/#/screen/hom

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от 4o4ko Разгледай мнение
                    Потвърдено. Няма връзка с ковид и ваксини.

                    https://www.dnes.bg/notifikacii/2024...mladite.602747
                    "Случаите на онкологични заболявания при хора под 50 г. са скочили с 80% през последните 30 години

                    Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2024...mladite.602747
                    "
                    ​​​​​​​...АДСКИ ЗАБАВНОТО на тази формулировка - да си спомним любимата книга на Б. Г. - "как да лъжем със статистиката" - е това, че може през последните ДВЕ ГОДИНИ случаите на онкологични заболявания при хора под 50 г. да са скочили със 78%. Но като го напишеш по този начин, звучи по-иначе. Нещо като да почнеш да изчисляваш "глобално затопляне" баш от края на малката ледникова епоха.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4o4ko Разгледай мнение
                      Потвърдено. Няма връзка с ковид и ваксини.

                      https://www.dnes.bg/notifikacii/2024...mladite.602747
                      ​​​​​​​


                      Ей затова има наука и учени. Щото на обикновения човек просто не му достига проницателност да разбере взаимосвързаността на явленията. Не е от ваксини а от "седене на бюра по цял ден".




                      Коментар


                      • Потвърдено. Няма връзка с ковид и ваксини.

                        https://www.dnes.bg/notifikacii/2024...mladite.602747
                        ​​​​​​​

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

                          А като беше в интензивното как те гледаха?
                          През 15 мин гледаха дали съм жив, през час ме питаха как съм. Аз не мога да говоря те как съм.
                          Имаше и ентусиасти дет ма караха да им стискам пръста .. Къде ти сал очите си въртях
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                            Аз няма да забравя у ВМА - всичкото с парцал а аз си шаря из цялата болница кат волна птичка.
                            Заканваха се да ме изгонят/изпишат (да бе да да не могат да си вземат пътеката)
                            Един даже искаше да ме задържа и му казах друго отделение да ме търси .
                            Няма таквиз идиоти.
                            Ама всички ме гледаха кат прокажен, а то те са прокажените, ака болни мозъци а уж и лекари има там
                            А като беше в интензивното как те гледаха?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                              С болниците - иди-доди. Било е 1992-ра, когато майка ме учеше да си мия ръцете веднага след излизане от болница - има-няма 30 години преди Ковид-а. Хора с маски имаше по време на всяка грипна епидемия и преди пандемията.

                              Мен ме втрещиха с парковете. Убеден съм, че беше част от стратегия да се види какво могат да приемат хората преди точка на пречупване. Друго обяснения нямам.
                              Ако причината на едно явление може да бъде обяснена (и) с глупост, това най-вероятно е правилното обяснение.

                              Подвариант на принципа, наречен Бръснач на Окам.
                              Last edited by Turbolan; 28.03.2024, 16:50.

                              Коментар


                              • Според изтекли документи германските здравни власти са знаели, че локдауните ще са по-вредни от самия вирус

                                Агенцията за обществено здраве на Германия е знаела, че локдауните по време на пандемията от Ковид могат да причинят повече щети от самия вирус още през декември 2020 г. и че мандатите за маските не са подкрепени с доказателства. Това показват вътрешни документи, скрити от германските власти.

                                Журналисти спечелиха дълга съдебна битка с Института „Роберт Кох“ (RKI), германската агенция за обществено здраве, и съдът я задължи да публикува документи по искането за обществена информация.

                                Протоколите показват, че германските изследователи от Института за обществено здраве RKI са знаели за вредите от локдауните предварително. Във вътрешната си кореспонденция те изрично предупреждават, че техния анализ на локдауните в Африка показва „очаквано увеличение на детската смъртност“.

                                „Последиците от локдауните са отчасти по-тежки от самия вирус“, се казва в доклад от декември 2020 г., като друг документ от октомври 2020 г. заявява, че няма доказателства в подкрепа на това, че медицинските маски FFP2 могат да предотвратят разпространението на Ковид.

                                Тези констатациите никога не бяха оповестени публично, въпреки че изследователите ясно се застъпват за публично оповестяване на техните изследвания в протоколите от срещите им. Въпреки това германското правителство избра да наложи локдауни, срещу които предупреждават собствените му изследователи.

                                Разкритията идват след двегодишна съдебна битка между RKI и германското списание Multipolar, което спечели съдебното дело за публикуване на документите, макар че те са силно редактирани от здравната агенция.

                                Multipolar предяви друг съдебен иск в опит да осигури пълен достъп до нередактираните документи, които RKI и германското правителство избраха да не споделят с обществеността.

                                Скандалът заплашва да има последици за германското правителство, като вицепрезидентът на Бундестага Волфганг Кубицки заяви пред германските медии: „Протоколите на кризисния екип на RKI, някои от които вече са публикувани, пораждат значителни съмнения дали политическите мерки за справяне с пандемията наистина са предприети на научна основа“.

                                Той също така призова федералния министър на здравеопазването на Германия Карл Лаутербах да представи всички протоколи на обществеността без редакции, за да има пълна прозрачност за вътрешните дискусии и основанията за вземане на решения.

                                „Ако Карл Лаутербах не последва молбата ми, като парламентарист ще работя, за да го убедя да направи това разкритие, за да може най-накрая искането [за достъп до информация] да бъде удовлетворено“, каза вицепрезидентът на Бундестага.

                                Коментар

                                Working...
                                X