IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Марицатекс АД (4MJ / MRTEX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • На практика не работи..Беше най- големия комбинат на Балканите. Разпродават активите му..

    Коментар


    • марицатекс

      От Марицатекс АД планират да продадат за 1 млн. евро на австрийската фирма Тентус Инвестиционен унд Хандел Гбвх активи, включващи терен, четири сгради, складови площи, содова станция, сервизни помещения, административен сектор, нова пречиствателна станция, цялата инфраструктура в рамките на периметъра, машини и съоръжения - общо 12.3% от активите на Марицатекс АД.
      ....Някой знае ли нещо повече от това,което намерих...инфото е от 12.04.2011г.????Това е едно от най-добрите български предприятия...умишлено ли са го фарирали..за да го подарят?????

      Коментар


      • Тука май ще затварят сергията...

        като гледам как разпродават.... инсайдърите!

        Коментар


        • Братко, тука нищо не ни чака. Една фабика, дето положителния и резултат е от продадени активи,нали знаеш на какво прилича -гробница. Трудовия колектив ще изяде активите под формата на заплати, щото неможе да си ги изработи и акционерите ще го ............... Но това е риска да си акционер и това е далаверата да си наемен работник.
          Нямам какво да добявя след година и половина.

          Коментар


          • Марицатекс спира производството, уволнява всички 180 работници
            23.12.2008 12:10 (4MJ / MRTEX)

            Уволнение на всички 180 работници и служители е решението на Съвета на директорите на Марицатекс, взето днес, показва съобщение на дружеството до БФБ-София.

            Решено е да се прекрати текстилното производство в Марицатекс АД и да се изгови план за преструктуриране на дейността на дружеството. Уволненията ще бъдат извършени на етапи.

            За деветмесечието на 2008 г. Марицатекс АД отчита 1,4 млн. лв. загуба при 4% ръст на продажбите на годишна база до 3,8 млн. лв. за деветмесечието.

            Основен акционер с над 50% е Индустриален холдинг Доверие АД.

            Коментар


            • За момента - тишина!

              Чакаме УК!

              Иначе приличен 6 м. отчет!

              Коментар


              • Някой да знае тука какво става???
                Мнението ми не е препоръка!!!

                Коментар


                • "Проект за решение: Увеличава капитала на дружеството от 468 921 лв. на 937 842 лв., чрез издаването на нова емисия от 468 921 бр. безналични, поименни акции, всяка от които с номинал от 1 лв. Емисионната стойност на новите акции да бъде 5 лв."

                  Това беше проектът,кофти че са увеличили емисионната,скъпо ми се вижда.

                  Коментар


                  • Във връзка с долното - някой има ли идея какво може да се очаква от това на пръв поглед евтино дружество. Ще остава ли в текстилния бранш или ще се приближава към бизнеса на Софарма? Какво ще правят с толкова пари сравнено с годишните ми обороти? Какви са намеренията на Огнян Донев и Софарма като новите главни фигури в Доверие?

                    На проведеното извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Марицатекс АД-Пловдив е взето решение за увеличаване на капитала на дружеството от 468 921 лв. на 937 842 лв., чрез издаването на нова емисия от 468 921 броя безналични, поименни акции, всяка от които с номинал от 1 лв., съобщи БФБ-София.


                    Емисионната стойност на новите акции ще бъде 12 лв. за брой


                    Акционерите са избрали ФК Евър за инвестиционен посредник, който да осъществи увеличението на капитала на Марицатекс.


                    Правото да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери до 14-я ден след деня на ОСА, или към 26 октомври.


                    Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 24 октомври.


                    За полугодието нетните приходи от продажби на дружеството отбелязаха спад от 36% до 2,3 млн. лв., а печалбата на дружеството за периода възлезе на 163 хил. лв. при 307 хил. лв. положителен финансов резултат година по-рано.


                    Днес акциите на Марицатекс отчетоха спад от 0,78 на сто до 19,06 лв., като по позицията минаха 198 лота. Търсене има при цена 17,601 лв., а предлагане – при цена 20,95 лв.

                    Коментар


                    • 25% ръст днес, няма ли някой да се похвали че е уцелил прИмоцията!
                      --

                      Коментар


                      • За хората, който разбират може въпроса да е много смешен , но имам преференциални акции от Марицатекс и искам да разбера какво им е преференциалното и ако ги изкарам на пазара цената им различна ли е от "обикновените"? Могат ли изобщо да се продават?

                        Коментар


                        • Тук някои посредници много бързо се включиха след новината.

                          Коментар


                          • Братко, тука нищо не ни чака. Една фабика, дето положителния и резултат е от продадени активи,нали знаеш на какво прилича -гробница. Трудовия колектив ще изяде активите под формата на заплати, щото неможе да си ги изработи и акционерите ще го ............... Но това е риска да си акционер и това е далаверата да си наемен работник.

                            Коментар


                            • тука бая са затихнали ??мисля ,че тука бая работа ни чака

                              Коментар


                              • Vupreki rezervite na njakoi, cenite v ponedelnik 6te sa drugi

                                Коментар

                                Working...
                                X