IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръгна търгът за модернизацията на жп отсечката София - Волуяк

Индикативният бюджет е 170,5 млн. лева, финансирането е осигурено от Механизма за свързване на Европа

15:06 | 08.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Снимка: Investor.bg

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ е обявила обществената поръчка за модернизацията на жп линията София – Волуяк, показва справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки.

Индикативният бюджет е 170,5 млн. лева.

Финансирането е осигурено от Механизма за свързване на Европа, със средства от който се финансират и ремонтите на жп отсечките София – Елин Пелин и Костенец – Септември.

Крайният срок за подаване на оферти е 1 февруари 2018 г. Отварянето им е предвидено за 2 февруари.

Модернизацията на участъка включва проектирането и ремонта на трасето в района на Централна жп гара в София, междугарието от Централна гара до с. Волуяк, ремонт на коловозите и контактната мрежа, строителство на нова гара Обеля с 6 броя електрифицирани коловози и други съоръжения, както и изграждане на трети електрифициран коловоз от гара София до гара Волуяк.

Предвидено е и изграждането на нови перони в гарите Обеля и Волуяк и за спирките Надежда, Връбница и Обеля, строителство на пешеходни подлези и надлези и ремонт и изграждане на други съоръжения и инфраструктура.

Предвижда се продължителността на строителството да продължи 42 месеца след подписване на договор с изпълнителя. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още