IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Томислав Дончев: Не е вярно, че няма готови проекти за новия финансов период

Тунелът под Шипка, магистралите "Струма" и "Хемус" са напълно готови проекти, смята бившият министър по управлението на еврофондовете

08:42 | 11.06.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Томислав Дончев: Не е вярно, че няма готови проекти за новия финансов период

Не е вярно, че няма готови проекти за следващия финансов период 2014 - 2020 година, заяви в ефира на БНТ бившият министър по управлението на еврофондовете Томислав Дончев. Той изброи няколко от проектите по ОП "Транспорт", които са напълно готови.

Сред тях са например магистралите "Струма" и "Хемус", тунелът под "Шипка" и жп магистралата София - Бургас, по която има участъци, оставени за финансиране по новия период. "Ако останат средства, може да бъде включен и Коридор 4, който свързва Видин и София", допълни той и посочи важността на тази пътна артерия след откриването на Дунав мост 2.

Дончев отчете и проектите "за милиарди левове" на общините в секторите "Води" и за развитието на градската среда, които трябва да бъдат довършвани. "Това са готови реални проекти", смята той.

Бившият министър в кабинета "Борисов" беше персонално натоварен да отговаря за отпускането на обезщетения за пострадалите от земетресението в Перник. Преди броени дни в Министерския съвет жители на града се оплакаха, че не са получили обезщетения.

Дончев обясни, че отхвърлените молби са били около 3,5 хил. Причините за отказа са най-различни - кандидатът има второ жилище или ремонтите не касаят конструктивно укрепване на сградата. Бившият министър уточни, че част от пострадалите са завели дела и призова да бъде изчакано решението на съда.

Според Томислав Дончев бюджетът може да бъде изпълнен, както е било предвидено от кабинета "Борисов". Ако обаче бъдат направени нови разходи, това няма как да стане. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 0
iilief
преди 10 години
Наши проекти говорим,за да "усвоим" ние парите,батко,братко и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Разбира се че има но не са проекти на правилните спонсори :)Затова по-добре да твърдим че няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
ceneto
преди 10 години
грешка обърках човека :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 11
ceneto
преди 10 години
нищо не питате в интервюто за черешовата реколта тази година нали за господина това е едно от важните неща
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още