IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Светла Янчева: Иновациите са решаващи за развитието на земеделието

Според служебното ръководство на МЗХ през 2017 г. трябва да се отвори прием по мярка Сътрудничество

16:13 | 15.03.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Светла Янчева: Иновациите са решаващи за развитието на земеделието

За фермерите от ключово значение е внедряването на иновативни решения в производството  и по-пълноценното използване на научните постижения. Това заяви зам.-министърът на земеделието доц. Светла Янчева пред участниците в провелия се вчера форум на Клуб Инвестор Предизвикателствата пред земеделците през 2017 г.



Зам.-министърът смята, че иновации могат да бъдат въвеждани чрез публично-частното партньорство.

Светла Янчева заяви, че през 2017 г. трябва да се отвори прием по мярка 16 „Сътрудничество“ от Програмата за развитие на селските райони (2014 -2020 г.). Според служебния екип на агроминистерството това ще създаде възможности за приложение на нови и модерни технологии в земеделската практика.

По ПРСР през 2017 г. се предвижда да се приемат проекти по 21 мерки. Досега разплатените средства са 385 млн. лв., а договорените над 1 млрд. лв.

Вижте повече във видеото:

Дебатът на Клуб Инвестор се проведе с подкрепата на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) – генерален партньор, Пионер Семена България, Bayer Crop Science и Netafim – Ирисист. Институционални партньори са Индустриален Холдинг България, Елана и Институтът за агростратегии и иновации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още