IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Специализанти по медицина ще получат финансова помощ за обучението си

Предоставяне на стипендии и изплащане на таксите ще става чрез проект по ОП „Развитие на човешките ресурси”

18:15 | 27.12.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Специализанти по медицина ще могат да получат финансова помощ за обучението си чрез европрограма. Това предвижда започналият проект "Специализация в здравеопазването” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Министерството на здравеопазването е конкретен бенефициент по проекта, чийто общ бюджет е близо 5,5 млн. лева, а продължителността е до края на 2019 г.

Основна цел на проекта е да се подпомогне повишаването на професионалния капацитет на обучаващите се лекари специализанти и осигуряването на по-качествени здравни услуги, съобщават от здравното министерство.

Проектът ще даде възможност на лица, започнали обучението си за придобиване на специалност (лекари специализанти по медицина и лекари специализанти по дентална медицина) да продължат и завършат обучението си.

Основните дейности са свързани с предоставяне на стипендии и изплащане на таксите за теоретично и практическо обучение за оставащото време на обучението според индивидуалния договор на всеки лекар специализант.

Право на финансиране ще имат специализанти, които се обучават по старата наредба за специализации. Приоритетно ще бъдат включени и лекари специализанти, които не са били обект на подкрепа в рамките на проект „Нови възможности за лекарите в България“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още