IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общини получават 78 млн. лв. по програмата за селските райони

Ще се финансират общинска инфраструктура, развитие на микропредприятия, туризъм

11:20 | 02.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева връчи първите 21 споразумения на Местните инициативни групи по подмярка 19.2 "Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие (ВОМР)" от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.) на церемония в Министерския съвет в присъствието на премиера Бойко Борисов, предава БТА.

Споразуменията са на обща стойност 78 млн. лева, като с тях ще се финансират дейности, свързани с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие на микропредприятия, туризъм и опазване на културното наследство на териториите и други. 

Средствата са от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и са насочени за 35 общини с близо 500 хиляди души.

Към днешна дата в новия програмен период по Програмата са договорени 9,19 на сто от средствата от целия бюджет. Предложили сме на бизнеса, на селските общини, на религиозните храмове възможност да кандидатстват по мерките с общ бюджет 32% от целия бюджет на програмата за този програмен период, заяви Танева.

От началото на мандата на земеделските производители и общини сме разплатили над 6 млрд. лева, допълни тя. 

Министърът съобщи, че продължава работата по одобрение на споразуменията за местните инициативни групи, които са предвидили в стратегиите си многофондово финансиране. Следващият прием по този подход ще бъде отворен февруари - март 2017 г.

Възползвайте се от средства, тези пари отиват пряко при хората, обърна се премиерът към бенефициентите.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още