IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Ямбол ще обновява инфраструктурата по програма за 25,5 млн. лв.

Средствата са от оперативна програма „Региони в растеж“

12:09 | 12.07.16 г.
<p>
	<em>Снимка: община Ямбол</em></p>

Снимка: община Ямбол

Инфраструктурата в община Ямбол ще бъде обновена по инвестиционна програма за 25,5 млн. лв., осигурени от оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. 

Вече е сключено споразумение с  Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което управлява програмата, по процедурата „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие“, съобщи общината.

Одобрената инвестиционна програма е със срок на действие до края на 2023 г. В нея са включени общо 11 основни и 12 резервни обекта от градската среда, образователна, социална и културна инфраструктура.

До края на месец юли общината ще подаде проектни предложения за 50 процента от общия бюджет на програмата. Предвиждат се ремонти на  централните паркови площи, улици, детски ясли и градини, едно училище.

На следващ етап ще бъдат изготвени и проектни предложения за основните обекти от културната инфраструктура: художествена галерия „Жорж Папазов“, Младежкия дом и Музея на бойната слава, както и за изграждане на Кризисен център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още