IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обновяват центъра на Ямбол с 5 млн. лева по ОП "Регионално развитие"

Проектът предвижда да бъдат обособени общо 5100 кв. м зелени и цветни площи, ще бъде положена нова настилка на терен от 24 400 кв. м

14:44 | 13.05.13 г.
Обновяват центъра на Ямбол с 5 млн. лева по ОП "Регионално развитие"

Одобрен е проектът за модернизиране за централната градска част на Ямбол, съобщиха от общинската администрация. Проектът ще получи финансиране в размер на близо 5 млн. лева по ОП "Регионално развитие". 

Пълната промяна на центъра на Ямбол започва с реконструкция на централния площад между общината и читалище "Съгласие", ул. "Г. С. Раковски" и от ул. "Преслав" до пл. "Освобождение" и пространството около Безистена. Проектът предвижда площадът между общината и читалището да запази функцията си на основно място за провеждане на събития, обясняват от общината.

Зелените площи по ул. „Г. С. Раковски”, в участъка от общината до библиотеката ще бъдат разширени, като около тях ще се обособят места за сядане. Зелените и цветни площи са основен мотив в проекта за благоустройство на пространството около Безистена. Специални настилки ще наподобяват релсите, върху които ще бъде разположен макет на конския трамвай, емблематичен за града през първата половина на 20 век.

Проектът предвижда да бъдат обособени общо 5100 кв. м зелени и цветни площи, ще бъде положена нова настилка на терен от 24 400 кв. м. Уличното осветление ще бъде реконструирано.

Едновременно с това са одобрени за финансиране още 10 обекта на обща стойност близо 4,7 млн. лева, които се отнасят до възлови участъци от централната градска част. Те надграждат предстоящото обновяване на пешеходните зони, както и вече изпълнения проект на Община Ямбол за обновяване на Градския парк и парк Боровец.

Допълнителното финансиране ще бъде осигурявано поетапно, след освобождаване на финансов ресурс по ОП „Регионално развитие”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:14 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още